Fastfood in Amerika en Canada: Crispers

Crispers is een ‘fast casual restaurant’ uit Lakeland, Florida. Het restaurant legt de nadruk op een gezond en betaalbaar menu dat voornamelijk bestaat uit salades en sandwiches. Crispers heeft als ondertitel op haar menu: ‘Verse salades, soep en sandwiches’, wat eigenlijk het hele concept samenvat in een paar woorden. Het restaurant is er een waar je binnen kunt lopen en versteld staat van de verscheidenheid aan verse, interessante producten en smaken. Het is niet steeds het zelfde oude liedje, met de zelfde saaie producten. Het menu nodigt je uit uw horizon te verbreden, verder dan de typische ongezonde hamburgers en frietjes die je krijgt aangeboden bij elk ander keten. Nee, dit restaurant zal je eetervaring uitbreiden met verse salades, hartige sandwiches, verleidelijke soepen en nog vele meer. Je kunt hier rustig zitten, ontspannen of een heerlijke maaltijd nuttigen met vrienden, familie of collega’s.

Crispers

Geschiedenis

Tegenwoordig is ‘Crispers’ de naam van een restaurantketen die gevestigd is in de staat Florida in de Verenigde Staten. De keten is ontstaan in Lakeland, Florida in het jaar 1989. De bedenker van het concept is Bill Whitaker en werd tevens de president van het bedrijf. Het bedrijf breidde zich uit door het grote succes. Het succes heeft zij waarschijnlijk te danken aan haar unieke concept. Niet zozeer het feit dat de keten wordt gekenmerkt door een snelle service, waardoor je in een korte tijd tegen een goede prijs een maaltijd krijgt geserveerd. Nee, het unieke zit het hem in het ‘gezonde’ aspect van de maaltijden. In de meeste fastfoodketens of fast-casual ketens waren (en zijn) vaak alleen ongezonde snacks of tussendoortjes te verkrijgen. Bill Whitaker zag hier een niche, die hij goed heeft benut. Het restaurant biedt gezonde snacks en maaltijden tegen een lage prijs. Echter is dit niet het enige. Bill Whitaker combineerde deze sandwiches en salades met een wijnbar. Deze unieke combinatie zorgde voor een populair concept bij de consument.

In het jaar 2004 werd de restaurantketen door Publix Super Markets Inc.. In 2008 verdiende het bedrijf al zo’n 13 miljoen Amerikaanse dollar. De keten heeft ongeveer 600 werknemers. Crispers is het achtste grootste bedrijf dat in handen is van de Publix Group. Tegenwoordig zijn er ongeveer veertig verschillende vestigingen van de keten in geheel Florida.

In 2008 raakte het bedrijf betrokken bij een schandaal, toen de CEO van het bedrijf geld achter hield van het bedrijf. Hij werd hierdoor vervangen door Rob Fuller. Hij is nog steeds de CEO van het bedrijf

Menu

Drie woorden zijn kenmerkend voor het menu van Crispers: Fresh (vers), Fast (snel) en Flavorful (smaakvol). Allereerst ‘vers’, omdat de beste ingrediënten worden gecombineerd om zo een verscheidenheid aan smaken te creëren die elke dag vers worden gemaakt. Daarnaast ‘snel’, omdat je binnen een paar minuten een lunch of diner krijgt aangeboden. Er zijn geen wachttijden aan de balie, waardoor je geen last hebt van die ellenlange rijen voor de kassa. Daarnaast wordt de maaltijd zelfs aan tafel aangeboden, zodat je ondertussen zelf rustig kunt zitten en ontspannen in een schone en fijne ambiance. Tot slot het ‘smaakvolle’ aspect. Dit kenmerk vind je terug in het eten. Niet alleen de smaak is goed, ook zijn de maaltijden gezond. Het menu is niet eenzijdig, maar er is voor ieder wat wils.

Enkele voorbeelden van de verkrijgbare gerechten zullen hieronder worden gegeven:

  • Speciality Salad: hier kun je je eigen salade samenstellen en zal hier de door de chef gecreëerde smaak aan worden toegevoegd. Deze maaltijd wordt geserveerd met een gebakken en gekruide tortilla.
  • Stel je eigen salade geheel samen: Kies sla, de dressing en ingrediënten geheel zelf, om zo je eigen favoriete salade te creëren.
  • Sandwiches. Deze worden geserveerd met verschillende bijgerechten zoals chips, spinazie en artisjok, gestoomde groeten, salade of vers fruit.

Daarnaast is er soep te verkrijgen, complete menu’s (voor een diner), vers gebakken toetjes, drankjes en een speciaal kindermenu. Kortom, ben je die fastfoodketens met dat ongezonde eten en ongevarieerde menu zat. Heb je toch zin om snel, maar ook nog eens gezond ergens te kunnen ontbijten, lunchen of avond eten tegen een goede prijs, dan is Crispers een leuke plaats om dit te doen. Dus ben je in Florida loop dan gewoon even binnen om een van de vele salades of sandwiches te proeven.

Meer informatie is te vinden op Crispers op McCainFoodService.com.

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan