zaterdag 17 september

Door Aad en Tinie van Haastert - A long time ago

We zijn in het wilde westen geweest, in het plaatsje Winthrop.  Nou ja, echt wild was het natuurlijk niet maar wel heel leuk. In 1972 werd er een weg door het dorp aangelegd en de inwoners hebben toen besloten het dorp  het aanzien te geven van de koloniale tijd van de jaren 80 van de 19e eeuw. Alle gevels zijn van hout en er is zelfs aan de dwarsbalken gedacht om je paard aan vast te zetten. Het is helaas niet zover doorgevoerd dat ze ook  nog op een paard rijden.  We drinken daar koffie en worden bediend door een jongen uit Macedonië!?! Hij wil graag weten waar we vandaan komen en als we dan zeggen uit Nederland, Den Haag, zegt hij direct ADO,  als we Rotterdam noemen zegt hij Feyenoord en zo weet  hij alle voetbalclubs en de bijbehorende plaatsen te noemen.  Een hobby van hem.

We hebben inmiddels ruim 2000 kilometer afgelegd. Vandaag was eerst een fruitgebied aan de beurt met appels-, peren-, en perzikenbomen.  Net als bij ons worden op dit moment de appels geoogst. Als je de enorme hoeveelheden bomen ziet begrijp je niet hoe dat fruit allemaal geplukt moet gaan worden. Bij sommige bedrijven staan een heleboel hele kleine “ huisjes” waar de seizoenwerkers in wonen.

We gaan richting Canadese grens en komen in het North  Cascades National Park. Wij rijden een stuk van de Cascade Loop. Een mooie  weg met prachtige uitzichten. We rijden door hoge bergen en diepe dalen, langs rivieren en meren.  We klimmen tot een hoogte van 1800 meter en het wordt zo koud in de auto dat we de verwarming aan zetten. Wij stoppen bij het Piablomeer.  Het water in dat meer heeft een prachtige groene kleur.  Die kleur krijgt het meer omdat het water langzaam van de rotsen afsijpelt, waardoor mineralen meegevoerd worden en als de zon er dan op schijnt, krijgt het die mooie groene kleur.  

Reacties

ellen A long time ago

wat een prachtige reis maken jullie, ik geniet van je verslag dus ik reis een beetje mee. dat het in Reno zo stil was dat verbaasde ons heel erg want wij hebben jaren geleden daar zoveel plezier gehad juist in de casino's het was toen heel bruisend en gezellig. jammer dat de recessie alles teniet doet. veel plezier allemaal
ellen

Jan en Anneke A long time ago

Zo heerlijk zeg, lijkt me wel wat.

Martin en Ria A long time ago

Wat een bijzondere reis is dat wat jullie maken, en wat leuk dat wij 'n beetje mee kunnen genieten. Geniet er maar lekker van Groet

Kees en Sjaan A long time ago

Wat een mooie reis maken jullie, veel te zien, prachtige natuur en alles in "het groot" zoals b.v. die stuwdam, echt gaaf.
Nog veel plezier, groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!