12-09 tekst

Door GraPa - 13-09-2008 09:27

Het is godgloeiende Godfried van Bouillon nu de duizendste keer dat ik mijn relaas in deze PC zit in te hengsten. Zitten de foto's op zijn plek, klap Wifi d'r weer uit of is de tekst niet opgeslagen of, of... Grmpfff, maar goed als je dit leest ben je niet zo gek als de schrijver dezes inmiddels. Het is nu middernacht geweest en drie flessen wijn verder, maar goed hier dan toch het relaas van de dag.

Na een nachtje op een mooie KOA camping in Banning zijn we doorgereden naar 29 Palms bij Yoshua tree national park. Na een toegangspas gekocht te hebben wilden we het park in. Maar helaas, thu watterpump was realy realy broken. So wat to do? Direct maar de road beer gebeld, die ons doorverwees naar een lokale ambachtsman. Die zat op highway nummer 61056. Na zo'n 40 mijl terugrijden kwamen we aan bij onze sympathieke Chris. Deze alleraardigste jongeman begon direct, maar waar zat thu watterpump?? Na de hele camper gedemonteerd te hebben restte ook hem slechts een telefoontje naar het technisch vernuft van de road beer. 
 
Zij wisten hem uit te leggen waar het ding zat en door een royale opening van zo'n 30 cm wist ons slangenmens zowaar thu watterpump te localiseren. Maar na enige gemeet kwam de droeve mededeling: your pump is realy realy broken. En ook de volgende zin kwam hard aan:".. and I don't have a spare one". We hebben de jongemen royaal bedankt ( HIJ HEEFT NOG HET MEEST GELEERD VAN DEZE ACTIE). Dat ging zo dus niet. We besloten om toch maar het park in te rijden. Met de inmiddels tot cabriolet zonder zijkanten verheven restanten van wat eens een motorhome was.

Het park was werkelijk schitterend en we zijn naar een camping in het park gereden met de illustere naam Jumbo rock.  Na ons geinstalleerd te hebben barstte een forse regenbui los in deze normaliter gortdroge omgeving.

Een schitterende zonsondergang was het gevolg. Een zeer fraaie zonsopgang was ook nog ons deel. Ook mooi waren de toiletten (want zonder watterpump in de RV...). Deze openbare riolen roken alsof Yogi bear met zijn hele familie zojuist een portie Chinees had geloosd. Wij dachten dat de lucht bij de desert hoorde, maar we weten inmiddels beter.

Na een heerlijk intbijt in een schitterend decor zijn we naar de Braker dam gereden, Een prachtige wandeling bracht ons naar de dam waar een bordje verboden te zwemmen stond. Een volkomen overbodige waarschuwing (zoals de meeste in de USA) want er was totaal geen water!

Maar schitterend was het zeker. Vervolgens zijn we doorgereden naar een cactuspark met zeer agressieve cactussen. Ook erg mooi (en warm). Na een fraaie tocht door de Yoshua vallei zijn we verder gereden naar Williams (bij Flagstaff aan de route 66).

Na een lange tocht zijn we op een mooie KOA camping beland. Een heel aardige buurman van Russisch, Pools/Tsjechische afkomst (de enige overeenkomst met de Rus...(en ons) was zijn voorliefde voor alcoholische versnaperingen).

Tot zover, even lekker eten en dan morgen in Flagstaff op jacht naar een watterpump (en misschien ook wel een nieuwe Mastercard, want ook daarmee schijnt een klein probleempje te zijn).

Groetjes en tot morgen (nee vandaag inmiddels),

De Grapa's

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan