27-09

Door GraPa - 28-09-2008 07:52 Hallo allemaal,

We zitten afgrijselijk uit te buiken na een uigebreide BBQ. Het was heerlijk, vooral de spare ribs van L'loyds (zie ook al een eerder verhaal) waren weer om van te smullen. Tenminste uiteindelijk lukte dat,
Het grillen van deze heerlijke dingen was heel kort uitbesteed aan John. Ja en zonder brilletje viel het niet mee om de grillplaat van de omgeving te onderscheiden. Een zachte landing in de zandbak was dan ook het  trieste lot van dit varkensbuikje. Wat een dramatiek! Los van de kosten (17,99 dollar) viel het hoogtepunt van de BBQ in het water? John was helemaal van slag door deze malheur, maar niet getreurd, de halve meter vlees uit de zandbak gevist, afgespoeld en opnieuw ingesmeerd met de restjes marinade...heerlijk. Het knarste nog wel af en toe, maar John's ego was weer gered.

Maar goed zand erover, niet meer in zak en as zitten terug naar de belevenissen van vandaag. In alle vroegte zijn we naar Mariposa grove gereden via de Yosemite valley. Een erg mooie tocht. In Mariposa aangekomen moesten we bij een ietwat oudere heer stoppen bij een stopstreep. Wat bleek hij ging de RV meten en natuurlijk, we waren te lang. Ik dacht (nee dat kan ik niet opschrijven), wat fijn dat die man ons even attendeert op de lengte van ons gevaarte. Maar we mochten niet verder en mochten ter plekke de RV parkeren, onder strikte instructies van dezelfede baas (wel netjes binnen de lijntjes parkeren! Ja hoor, achteruit en tussen een aantal andere karren van hetzelfde formaat. Maar het lukte! Daarna de bus gepakt naar Mariposa grove. Hier groeien reuze sequoia's. Het bos was schitterend. Zeer de moeite waard. Onderweg zijn we aardig wat beesten tegengekomen. Goed voor de wildlife kalender van John voor 2009.

Na een 4-urige wandeltocht weer terug naar de parkeerplaats en daarna weer terug naar Yosemite waar we nog van een prachtige zonsondergang hebben genoten. Terug In Groveland nog even de al sluitende buurtsuper geplunderd en heerlijk gegeten.

De achterburen zijn inmiddels rustig (we staan tussen een kamp Puerto Ricanen die al om 7h00 gaan BBQ'en en een groep Waltons die overigens net zo rustig als klassiek gekleed zijn, dat geldt voor alle 11 kinderen).

Tot zover maar weer, morgen de laatse RV dag richting San Francisco.

Groetjes,

De Grapa´s
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan