13-09

Door GraPa - 14-09-2008 08:16
Bezoek aan Sunset crater, nee mooi niet dus. Eerst ons dagelijkse portie telefoontjes met de Road beer afwerken. Tenslotte kregen we vandaag een gloednieuwe watterpump. NOU MOOI NIET DUS!.Ondanks mooie beloftes van deze RV specialist bleek er behalve geen watterpump ook geen technician te zijn.

Dus maar weer verder naar een volgende afspraak elders in de States. We hopen maar dat er niet iets echt essentieels stukgaat, want dan wordt het lang wachten op de wegen.

Ook de Mastercard loopt nog niet zo vlotjes. Gelukkig werkt de Postbank ook op zaterdag. Alleen jammer van het tijdverschil. Maandag weer een poging.

En na een kop small of medium of was het toch small koffie dan toch op weg naar Sunset crater en Wupatki  national park. Het was werkelijk schitterend. Onder leiding van een ranger zeker een halve mijl TE VOET af moeten leggen. Een kleine stap voor de mensheid maar een giant leap voor de gemiddelde Amerikaan (en de Nomad's van Ineke). Daarna nog een extra rondje gemaakt door lavavelden en allerlei prachtige natuur. Zeer overweldigend.

De laatste eruptie dateert van krap 1000 jaar geleden, maar ons werd beloofd dat een volgende uitbarsting een stuk verderop zou gaan plaatsvinden. Een hele geruststelling, zeker gezien de enorme hoeveelheden lava en as die in de buurt van deze vulkaan is uitgestoten.

Na Sunset crater zijn we door een prachtig landschap naar Wupatki gereden ( een indianen openlucht museum). Onderweg hadden we mede door het schitterende weer (kraakhelder en een strakblauwe lucht) prachtig uitzicht op de painted desert met zijn fraaie pastelkleuren, op de grand canyon en zelfs Monument valley. Je had niet in de gaten dat je op relatief grote hoogte rondreed (ca. 2400 m).
Ook Wupatki was erg indrukwekkend (ruines van indianen huizen, mooie vergezichten en weer een prachtige natuur).

Weer teruggereden naar Williams waar we de weekend boodschappen hebben gedaan en vervolgens gegeten hebben in een route 66-achtige barbecue kroeg. En dan diep ademahelen en aan het typewerk beginnen. Het internet werkt gelukkig mee, dus we kunnen nu eens voor middernacht naar bed.

Morgen weer verder,

Groetjes, de Grapa's.

 
 
   
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan