25-09

Door GraPa - 26-09-2008 05:37 Hallo allemaal,

Het is werkelijk een wonder dat we zelfs vandaag internet kunnen gebruiken. Alle mobieltjes weigeren te ontvangen en te verzenden, maar Wifi lukt nog steeds.

We zitten inmiddels weer in een Californische stad of beter gezegd gat genaamd Groveland. Dit dorp bestaat uit 10 huizen, tien winkels en 10 kerken met allemaal een ander geloof. Ik zal ze even voor jullie opnoemen.....of toch maar niet.

Even terug naar vanmorgen. Toen zijn we even bij het Monolake wezen kijken. Erg mooi met hele fraaie kalkpilaren. Een zeer mooi natuurverschijnsel, zie ook de foto's. Het was in tegenstelling tot gisteren weer mooi helder. Gisteren waaide er een gelige walm over de bergen, veroorzaakt door een grote bosbrand in het sequoia nationaal park.

De camping is hier erg mooi in het bos gelegen aan de old highway 120 naar Yosemite park, Niet dat oud of nieuw iets bij de wegen in Californië betekent, ze zijn nagenoeg allemaal slecht. De weg van vandaag ging over het dak van onze Amerika tour, de zogenaamde Tioga pas van 9945 echte Amerikaanse voeten. Het was een eenvoudige route, we hadden ons er iets meer van voorgesteld. Gelukkig lag er geen sneeuw. Die was ook niet te verwachten want de lucht is zoals gebruikelijk strak blauw.

Toch was de tocht door het Yosemite park erg mooi, veel meren en af en toe een hert. De ranger was weer zeer sympathiek, hij wist er een fraai "tot ziens" uit te persen nadat we verteld hadden waar we vandaan kwamen.

Morgen gaan we het park uitgebreid verkennen, vanavond nog even een wijntje wegwerken.

Tot de volgende keer weer,

De Grapa's

P.S. de watterpump werkt nog steeds, er zijn nu weer klachten over het lawaai, maar ja je bent nederlander of niet!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan