17-09

Door GraPa - 18-09-2008 07:10 Hallo allemaal,

Hierbij  een korte samenvatting van de dag van vandaag. Na zeer vroeg uit de veren te zijn gegaan kon van prachtige zonsopkomst boven Monument valley genieten. De belangstelling daarvoor was erg matig na het nuttigen van wat glazen wijn de avond ervoor.

We stonden op een mooie camping in de Goulding trading post, met een fraai uitzicht op de monument valley beeldhouwwerken.

Om 8h30 was het vertrekken geblazen met een jeep tour met een vrouwelijke Indiaanse bstuurder, die plechtig beloofde geen kuil te gaan missen en ons door en door smerig weer af te leveren. De tocht zou zo'n 3 uur gaan duren.

Werkelijk, wederom een fantastische tocht door een schitterend indianenpark (Navajo indianen). Behalve een goede bestuurster was de chauffeur ook een goed verteller van wat er te zien was en over de historie van de indianen en het park. In het park zijn veel beroemde westerns opgenomen (met John Wayne vooral).

Voor de toeristen was een verplicht nummer wolspinnen, weven en meel malen geregeld. Toch indrukwekkend. Maar de tocht door het park was buitengewoon. Schitterende rotsformaties, grote open vlaktes, zandduinen en Arches. Erg mooi. Doordat we een vroege tocht hadden geboekt was het heerlijk rustig in het park ( dat veranderde in de loop van de dag behoorlijk).

Onderweg kon je nog een foto op een mustang maken. Uiteraard tegen betaling, maar toch leuk voor thuis.

In de middag doorgereden via het schitterende gooseneck en de valley of the Gods waar alle kleuren van de regenboog te zien waren.

Nu staan we op een mooie camping in Moab met een prachtig uitzicht op de bergen. Net genoten van een heerlijke BBQ met verrukkelijke spare ribs (van Lloyds, Iso gecertificeerd dus goed).

Morgen gaan we naar Arches, nog even lekker tegen de road beer aanzeuren en dan naar bed.

Tot de volgende keer,

De Grapa's
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan