15/16-09 tekst

Door GraPa - 17-09-2008 06:33 Hallo allemaal,

Hier een samenvatting van de afgelopen twee dagen. Gisteren hadden we geen wifi en ook geen andere internet mogelijkheden. Maar goed vandaag bij Monument valley, Goulding om precies te zijn, hebben we bij de Navajo's een internet connectie verworven. Ja, zo'n Tipi is redleijk compleet tegenwoordig.
Het bellen/SMSén ging de afgelopen dagen ook niet erg geweldig. Wel de Postbank kunnen bellen in verband met mijn geblokkeerde Mastercard. In Doesburg hadden we een e-nail ontvangen om i.v.m. card-fraude de Postbank te bellen. Dat was op vrijdag dus. Helaas toen wij de melding kregen was de Postbank voor een lang weekend onbereikbaar. Dus geen credit card geld. Zondag zijn we extra lang opgebleven om als eerste de Postbank te mogen bellen, en ja dat lukte. Wat bleek, ze hadden ontdekt dat we geld in USA aan het uitgeven waren, dit was toch wel heel verdacht en een gegronde reden om de kaart te blokkeren...toch? Maar goed na voor elke dime een verklaring te hebben afgelegd is de kaart weer vrijgegegeven.

Dus gisteren naar de Grand Canyon geweest. Wat een belevenis, niet in woorden en waarschijnlijk ook niet in foto's te beschrijven. Vervolgens zijn we 's avonds doorgereden naar Page waar we in het stikdonker om een uur of acht aankwamen. Een mooie en vooral goedkope camping.
 
De weg naar Page was ontzettend mooi. De zonsondergang was fenomenaal.

Vandaag moesten we ons om 9h00 sharp vervoegen bij opperhoofd Ekris van de Navajo's voor een jeeptour naar de Antilope Canyon. En inderdaad de jeep (en de chauffeur) reden zoals ze er uit zagen,
maar wat een belevenis. Na een barre tocht door het mulle zand hebben we een werkelijk schitterende wandeling door Antilope canyon gemaakt. Onze opperindiaan was zeer enthousiast en wees ons de fraaiste plekjes. Gelukkig waren we ruim voor de echte stroom toeristen zodat de canyon nog aardig rustig was.

Daarna zijn we naar de Page dam gereden waar we eerst nog een prachtige wandelijng door de woestijn (hanging gardens trail) gemaakt hebben. Ook deze tocht was, ja ik weet het het wordt eentonig, van een onaardse schoonheid, Ook de dam was mooi.

Vandaar zijn we doorgereden naar Monument valley in het hart van het Navajo rijk. Eerst nog wat ontwikkelingsgeld besteed bij de lokale artware (erg mooi spul overigens!). Munument valley is ook....
jawel!. De zonsondergang vanaf de camping was schitterend en de maansopkomst minstens even mooi. Lang op het dak gezeten voor die ene unieke opname.

Morgen, waarschijnlijk weer met de indianen op de mustang en daarna cdoor naar Arches park, wellicht eten we daar eindelijk de Lasagna eens op van weet ik hoeveel kilo, die we al een week met ons meetorsen en al aardig wat benzine heeft gekost.

Tot zover maar weer,

Oh nee, even nog wat over de watterpump. Hij is er nog niet. En onze gebrekkige telecommunicatie helpt ook niet echt. Gelukkig heeft ons reservaat stromend water, een riool en electra. Kortom zonder de indianen was het niet wat geworden met ons. Daar kan de road beer een pumpje aan zuigen.

Groetjes,

De Grapa's

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan