nieuwsbrief 8

Door Paula en Maarten - 30-05-2009 06:19 vrijdag 29 mei 2009 - KOA camping Mount Rushmore

Lieve allemaal,

Met stralend weer zijn we woensdag vertrokken naar Mount Rushmore. Onderweg reden we eerst door een mooi groen heuvellandschap, wat later veranderde in een rots gebied. Het is verbazend wekkend hoe snel het landschap verandert. We genieten elke keer weer.

Onderweg hebben we het GRAZY HORSE monument bezocht, het is een eerbetoon aan een indiaans opperhoofd Grazy Horse. Het monument stelt een indiaan op een paard voor, en wordt uitgehouwen hoog in de rotsen.Men is in 1948 begonnen en tot nu toe is alleen het hoofd van de indiaan praktisch klaar.
Donderdag, op Paula's verjaardag hadden we een gezamenlijk ontbijt in het camping-restaurant.
Voor de rest was het een vrije dag. We zijn naar het CUSTER STATE PARK gegaan en hebben onszelf getrakteerd op een safari-jeep-tour. DEAN (een cowboy van 84 jaar!) was onze driver. Hij was opgegeroeid in het park en kende dus het park als geen ander. Hij bracht ons dicht bij de buffels en hun jongen, wees ons op de Blue Birds en de prairie honden. Hij wist ons vele bijzonderheden te vertellem.
Kortom een belevenis die we niet gauw zullen vergeten.

Om 17 uur hebben we de groep getrakteerd op een drankje en een hapje. Om 19 uur vertrokken we met een schoolbus (een echte GELE!) naar Mount Rusmore, waar de hoofden van 4 presidenten in de rots zijn uitgehouwen. We hadden er een lichtshow verwacht, maar we kregen een memorial-praatje van een ranger en veel Amerikaanse propaganda! Een tegenvaller, maar geamuseerd hebben we ons wel.!

Vandaag zijn we met vier anderen samen in één Camper naar de BADLANDS geweest. Een echt maanlandschap zie je daar, heel bijzonder. Vanavond waren de Hill City Slickers, een cowboy trio, op de camping die echte western muziek speelden.
Zo hebben we weer het een en ander beleefd.
Veel hartelijke groeten voor iedereen van Paula en Maarten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan