nieuwsbrief 10

Door Paula en Maarten - 05-06-2009 19:32

Nieuwsbrief 10                        5 juni 2009.

 

(vervolg op 9)

Helaas begon het tegen de avond te regenen en er stond nog een bezoek aan een echte RODEO op het programma! We zaten gelukkig overdekt, maar KOUD!!! was het wel. Toch, al met al, wel de moeite waard. Jamie Oliver (de Engelse Kok) was er ook! Zo beleven we steeds weer wat nieuws.

Dinsdag ging het naar YELLOWSTONE PARK. Helaas bleef het grotendeels regenachtig en koud. Voor een groot gedeelte volgden we de Shoshone rivier, een woeste rivier in een prachtige natuur. Er lag nog heel wat sneeuw op de bergen Helaas waren er ook nog hele stukken waar de verkoolde bomen getuigden van de enorme brand van 1988. Gelukkig komt er op een aantal plaatsen het groen weer duidelijk op.

Onderweg zagen we ook de eerste geisers Heel bij\zonder was dat op de camping de bizons met hun jongen tussen de campers en tenten door liepen!

Woensdag hadden we een vrije dag in Yellowstone park en ondanks de regen hebben we er toch een mooie tocht gemaakt van ruim 100 ml. Na een bezoek aan de noordelijke geisers hebben we heel wat dieren gezien: bizons met hun jongen, elken (een soort groot hert) en een coyote die met een prairiehond in zijn bek vlak voor onze camper de weg overstak.

Helaas hebben wij de zwarte beer niet gezien! Rond de middag klaarde het weer op en terug op de camping konden we lekker in de zon genieten van een wijntje en de verhalen van de anderen.

In het Yellowstone park hadden we behalve geen telefoon verbinding ook geen internet verbinding, geen elektriciteit en geen water aansluiting, dus dat was ouderwets kamperen

Donderdag was weer een reisdag. Onderweg naar JACKSON HOLE hebben we in OLD FAITHFUL de grootste geiser zien spuiten, het was gelukkig mooi zonnig weer en een belevenis om dit mee te maken.

In  de avond hebben we nog een wandeling gemaakt door het oude gedeelte van Jackson,

alles in oude western stijl. Vandaag gaan we verder op verkenning in de stad.

De groep is gezellig en de leiding weet ons goed  bezig te houden!

De hartelijke groeten van Paula en Maarten

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan