Bereslecht weer!

Door John en Gina - A long time ago Helaas, het is vandaag op maandag 21 september heel slecht weer hier in Canada. Het heeft vannacht geregend, en zo ongeveer de hele dag. De camper wordt steeds leuker met slechtdrogende was - het lijkt versierd, maar dan toch even anders!
We rijden naar Stewart. Onderweg maken de mistflarden de bergen spookachtig mooi, en proberen we - de camera's beschermend - toch wat mooie plaatjes te schieten


We hebben deze rit ingepland voor de Bear Glacier, een gletsjer die je vanaf de weg kunt zien, en die smelt in een meer.

We moeten morgen dezelfde weg terug en hopen dat dan het zonnetje wel tevoorschijn komt, want dan zal die blauwe kleur die je nu al een beetje kunt zien, nog veel duidelijker zijn!


In Stewart staan we nu op de Bear River Trailer Court. Bij inschrijving liet de eigenaar ons foto's zien van een inbraak in een houten gebouw door een beer, vorige week zondag. En vanmorgen liep er volgens hem ook nog een beer op de camping. We zijn benieuwd of wij hier nog iets van zien. Er zijn hier voornamelijk Kermode beren, een witte uitvoering van de zwarte beer (?)

We eten vroeg, en gaan naar Fish Creek in Alaska. Daar kan je 's ochtends vroeg of 's avonds laat beren in de rivier zalm zien vangen. Dat is voornamelijk in juli en augustus, maar wij hopen op domme late beren en luie vissen, zodat wij dit nog kunnen zien. De weg is verschrikkelijk, vol potholes, gigantische kuilen in de weg. De campingeigenaar had gezegd dat de weg prima voor onze camper te doen was. We denken dat hij na ons vertrek in een lachkramp geraakt is, en daar nog van moet bijkomen. Alles rammelt en schudt maar dan .... een beer!! Een schuwe zwarte beer steekt de weg over. Joepie, dit rammelritje is nu al geslaagd!
Hierbij een onscherpe foto:


Bij Fish Creek lopen meer gekken zoals wij, weggedoken in regenkleding, de camera's beschermend. Er is een boardwalk gebouwd, waardoor je boven en naast het water loopt. De beren hebben dus geen last van de mensen en andersom. Maar helaas, twee keer het pad op en neer, geen succes.
Doorweekt besluiten we maar weer terug te rijden. En nog maar koud van de parkeerplaats af ziet John twee beren!!! De teller staat nu op vier!!
Ze lopen in de berm en gaan dan de struiken in om de bladeren van de takken af te eten. Daarna gaan ze naar het water (om die ene luie zalm te vangen waarschijnlijk).
Wat een geluk!!
We komen bij de grens en een heuse US Marshall vraag of we iets aan te geven hebben voordat we Canada weer ingaan. Nee, dat hebben we niet, maar we hebben wel drie beren gezien! Goh, die man staat ook maar zijn werk te doen in de regen, misschien vindt hij dit ook wel leuk om te horen en wij delen dit graag! Hij wordt helemaal enthousiast en gelooft het bijna niet: volgens hem zijn hier wel mensen een week en die zien er geen één. 
Wij begrijpen dat niet: wij hebben het idee dat ze hier op iedere hoek staan, maar het is een gave om ze te zien hè!!

Nu zijn we weer terug op de camping en hebben we ons lekker opgesloten. We nemen de waarschuwing maar serieus dat we 's avonds niet meer buiten rond moeten lopen, in verband met de beren en de wolven .... welterusten!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan