dag 5: Bezoek aan de Grand Canyon

Door familie Goeree - A long time ago De zon scheen bij het opstaan. We ontbeten niet te laat om zo veel mogelijk van de Grand Canyon te kunnen zien in één dag.
We namen de auto mee naar het park om jassen en water mee te kunnen nemen.
We bezochten eerst het visitorcentre voor informatie. We kregen het advies om langs een rand (rim) te gaan bij een deel waar je niet met de auto mag komen, maar waar een bus rijdt, die onderweg stopt bij de mooiste uitzichtspunten. We liepen de eerste paar haltes langs de rand. Er stond steeds aangegeven hoe ver de volgende bushalte was, meestal tussen de 1/2 en 1 1/2 mijl, goed te doen dus. De uitzichtspunten waren prachtig en we maakten steeds foto's, waardoor we niet erg opschoten. Om een uur of half 2 begonnen we trek te krijgen en omdat we geen eten bij ons hadden, besloten we de rest van de weg in één keer met de bus af te leggen. Aan het eindpunt konden we wat eten en op de terugweg stapten we nog een keer uit bij een uitzichtspunt van waar we de Colorado vrij goed konden zien.
Terug bij het beginpunt was het 4 uur. We besloten niet meer te voet verder te gaan, omdat er onweer dreigde. Even later regende het al.
We keken de film over de Canyon in het Imaxtheater naast ons hotel.
We gingen het park weer in om naar de zonsondergang te kijken. We waren bepaald de enigen niet! Het was prachtig. De ondergaande zon zette de rotsen in een prachtige rode gloed en de lucht met wat wolken had de kleuren van een schilderij van Dalí.
We aten pas laat in een grote pizzeria. Niet erg sfeervol, maar wel lekker en niet duur.
We waren allemaal wat gaar na de dag buiten en hingen de rest van de avond wat op de bedden, waarbij de ogen regelmatig dichtvielen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan