dag 13: Bezoek aan Yosemite park

Door familie Goeree - A long time ago

Om 8 uur ontbeten, getankt, broodjes  en water gekocht en op weg gegaan.
De dag begon met een aangename temperatuur en een heldere lucht.
Toen we bij Yosemite aankwamen, regende het even. We waren bang dat de dag zou verregenen, maar even later klaarde het op en bleef het de rest van de dag warm (35 graden) en zonnig.
Het eerste deel van het park schoot niet op en was qua landschap oninteressant. Pas na een flinke tijd werd de omgeving mooi. In tegenstelling tot de Grand Canyon, waar je op de rand loopt en het dal in kijkt, begonnen we hier in de valley. Er stroomt een mooie rivier doorheen en op de achtergrond rijzen de steile bergwanden omhoog. Overal staan dennenbomen en sequoiabomen. Bij het Ahwahneehotel uit 1929 dronken we koffie. De omgeving was er zo mooi en rustig, dat we er bleven rondwandelen en besloten er te gaan pichnicken aan de rivier.
Na een tijdje reden we weer verder en kwamen meteen weer in de drukte terecht. Met enige moeite kwamen we bij de grootste waterval. Het was er erg druk, waardoor we op een flinke afstand moesten parkeren. Dat was niet erg, de wandeling er naartoe was leuk en zo zagen we de waterval langzaam dichterbij komen. Bij de waterval waren allemaal mensen in het water op de rotsen, gezellig druk.
Na de Valley van onderaf wilden we er ook nog bovenop kijken vanaf Glacier point. Onderweg was er twee keer consternatie. Allemaal mensen stonden langs de kant van de weg met camera's in de aanslag. Dat kon maar één ding betekenen: een beer!
De eerste keer was de beer net uit het zicht verdwenen toen we er aan kwamen lopen. De tweede keer konden we de beer goed zien, hoewel ze vrij ver weg was. We moesten flink inzoomen met de camera's om er foto's van te kunnen maken. De beer had ook een jong bij zich, dat was zo klein dat het haast niet te zien was.
Vanaf Glacier point hadden we een mooi uitzicht over de vallei en een wijdse blik over de omgeving. Het was leuk om de rotsen nu van bovenaf te zien.Er was ook duidelijk te zien waar zich ooit een gletcher  een weg had gebaand tussen twee bergen door.
De rit het park uit duurde lang, waardoor we pas tegen half 9 bij het hotel in Oakhurst waren. We besloten voor het gemak maar weer bij dezelfde Chinees te eten, goed en niet duur!
Na het eten trokken we ons rustig op de hotelkamers terug. Nog één etappe te gaan!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan