Dag 16 en 17: De terugreis

Door familie Goeree - A long time ago Vroeg opgestaan en met een taxi naar het vliegveld gegaan. door het vroege tijdstip was het nog rustig op de weg, zodat we er vlot waren. Het inchecken ging vlot en ook door de douane duurde niet al te lang. We zaten al vroeg met een kop koffie te wachten tot we zouden vertrekken. Op het vliegveld was niet veel te doen. SF International is een vrij klein vliegveld met weinig winkeltjes. De enige belastingvrije winkel was nog dicht.
We vlogen eerst naar Newark bij New York, een kleine 5 uur vliegen. We peobeerden aan boord wat te slapen, wat zo nu en dan lukte. In Newark hadden we maar ruim een uur om over te stappen, maar de VS uit gaat sneller dan binnenkomen, zonder al te veel formaliteiten. We hadden de tijd om nog wat te eten en drinken voordat we aan boord moesten. We stonden in de file om op te mogen stijgen, zo druk was het. Het vliegtuig was veel kleiner dan op de heenweg met smalle plaatsen, waar je amper kon bewegen. Slapen was er helemaal niet veel bij. We brachten onze tijd door met films kijken of muziek luisteren. Het was deze keer helemaal niet koud aan boord, de vesten en jassen konden uit.
Omdat we tegen de tijd in vlogen, was het ochtend toen we in Nederland aankwamen. Voor ons gevoel was het avond, zoals in San Francisco, maar we hadden nog een hele dag voor ons.
Zonder problemen kwamen we door de douane en even later konden we de auto weer in ontvangst nemen. Twee uur later waren we thuis, waar we ons best deden om wakker te blijven tot het Nederlandse bedtijd was. Zo lang we bezig bleven, lukte dat wel, maar als we gingen zitten, vielen de ogen al gauw dicht. Geen wonder na zo'n 30 uur. We hielden het vol tot een uur of 10 en vonden toen dat we wel naar bed konden.
We hadden een fantastische, intensieve reis gemaakt.
Voor sommige nationale parken hadden we eigenlijk te weinig tijd gehad, wat een goede reden is om nog eens terug te gaan!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in zwolle.
Meld je gratis aan