Dag 14: Van Oakhurst naar San Francisco

Door familie Goeree - 24-08-2010 21:50 Niet te vroeg opgestaan, we hadden geen haast. De voorspelling voor San Francisco was 14 graden, daarom hadden we lange broeken aangedaan. in Oakhurst was het nog 30 graden, wel een beetje warm aan het ontbijt!
Tegen 11 uur vertrokken we richting Dan Francisco, een rit van ongeveer 4 1/2 uur. We reden al snel weer door de fruitboomgaarden en garsland. Het bleef vlak laagland, later met maïs, graan en aardappelen. Onderweg gegeten bij een Jack-in-the-box, een hamburgerketen waar ze ook taco's , burrito's en tosti's hebben. Elk wat wils dus.
Dank zij de TomTom vonden we het hotel in SF zonder moeite, maar om een plek voor de auto te vinden viel nog niet mee. We zagen wel parkeergarages, maar waren er al weer voorbij voordat we konden stoppen. De meeste straten waren eenrichtingsverkeer, dus moesten we het hele blok weer om voordat we er konden komen. Later bleken we de auto even voor het hotel te mogen zetten om in- en uit te laden, maar toen stond de auto al in een garage.
Hotel Pickwick is een mooi oud hotel op een centrale plek in de stad.
na het inchecken brachten we de auto naar het verhuurbedrijf. Er was ons (terecht) geadviseerd om niet in SF rond te gaan rijden. het verhuurbedrijf was op loopafstand van het hotel, makkelijk voor de terugweg!
We klommen een eindje de steile straten naar boven naar het dure deel van de stad, the Nob, maar besloten op een iets minder dure plek iets te gaan drinken. We kwamen in een gezellige Ierse pub terecht. Eten deden we bij een jaren '50 diner. Lekker, niet te duur eten, een leuke inrichting en blijkbaar erg populair, want toen we weggingen, stond er een enorme rij mensen op een tafeltje te wachten.
Na nog wat rondwandelen door het winkelgebied, waar langzamerhand de winkels sloten, dronken we nog wat bij een gezellig café met live muziek. Alles was op loopafstand van het hotel , dat we zonder moeite terugvonden. Nadat we de foto's van de laatste dagen hadden bekeken op de tv, was het zo maar 2 uur voordat we gingen slapen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 7 dec @ Zwolle
drie regio's, twee campers
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan