dag 9 van Lone Pine naar 29 Palms

Door Theo en Marlo - A long time ago

Dag 9 Van Lone Pine naar Twentynine Palms

Gisteren zijn we uit lone Pine vertrokken richting Joshua Tree National Park.

Een flinke rit door de Mojave Desert en de San Bernardino Mountains. Lange rechte wegen steeds verder weg uit de bewoonde wereld. En dat zagen we ook aan de eerste mensen die we op een junction [kruispunt] tegen kwamen toen we een burrito gingen eten en de super ingingen. Rauwe types, Zowel mannen als vrouwen. Enge mannen met veel tatoos en lange staarten. Volgens Theo die genoot moest er wel het een en ander genetisch zijn misgegaan. Mijn mond viel nog net niet helemaal open. Ik heb nog nooit zo veel primitieve types bij elkaar gezien. Je ziet hier veel waarvan je in Nederland op de tv denkt dat het karikaturen zijn; echt!

Aan de ingang van het Joshua park had ik een camping uitgezocht met de idyllische naam: Twentynine Palms RV en Golf Resort. We konden `m echter niet vinden en toen ik de weg vroeg aan stereo type Amerikaan met een tee shirt met de Amerikaanse vlag zei hij: Well folks, I`m in a good mood today, I`ll bring you. Daar ging hij voorop in zijn rode pick up truck en bracht ons naar het “park”. Die Amerikanen zijn heel erg aardig tegen ons en heel hulpvaardig. We bedankten hem natuurlijk uitbundig en reden de camper naar de aangewezen plek. Niks 29 palms, nog geen plantje.

Een stukje asfalt vlak naast een andere RV in de brandende zon. Gelukkig hadden ze wel een “spa”.

Een binnenzwembad en een bubbelbad in een viezige hal. Maar we hebben in elk geval heerlijk gezwommen. Al snel kwam Mike, een oud-Vietnam veteraan die op de camping werkte een praatje maken. Toen hij hoorde dat we uit Holland kwamen begon hij over Heineken en dat Theo en hij maar een biertje moesten drinken. Theo mee in zijn gigantische truck het dorp in en ja hoor ze kwamen terug met 6 flessen pils die vooral Mike soldaat maakte. Hij was scherpschutter geweest in Vietnam en had nu hij 60 jaar was nog steeds heel goede ogen. Hij zag er overigens uit als 70 maar voelde zich nog jong, zeker zolang hij zijn [weinige] haar maar verfde. We kregen het natuurlijk al gauw over wapens en hij vertelde dat iedereen hier wel een gun had. Hij en zijn vrouw hadden er ieder een in de camper waarmee ze al 20 jaar van plek naar plek trokken. Hij had hem pas nog gebruikt tegen een vreemde vent die aan de deur kwam. We voelden ons hier in de VS juist heel erg veilig, je kan je auto zo open laten maar na dit verhaal durf ik nauwelijks nog de weg te vragen.

Mike vond het wel een goed idee als wij in de VS kwamen wonen. We konden hier een goede boterham verdienen en ook de dochters waren welkom.

Toen begon Mike erover dat hij graag een jonge Kakatoo wilde maar dat ze hier erg duur zijn. Inmiddels hadden beide mannen al meerder pilsjes en wat daar aan vooraf ging op dus beloofde Theo er een op te sturen uit Nederland! Hopelijk is Mike het vergeten.

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!