Overgang!!

Door H. Meijer - A long time ago

Lieve mensen,

Na het mondaine Las Vegas de pure maar wel doodse natuur van Death Valley op slechts op zo'n 250 mijl afstand. DV is één van de laagste punten op aarde (85 meter onder zeeniveau vgl. laagste punt nederland bij Capelle is een meter of 6, 7 onder zeeniveau). DV is een soort kom inclusief de randen. Toen we er binnenkwamen via het plaatsje Baker, zagen we de thermometer die is opgesteld omdat daar de hoogste temperatuur op aarde gemeten is 57 graden celsius. Zo warm was het daar nu niet maar toch wel een graadje of 45. We lunchten geheel tegen onze gewoonte in de camper. We reden het park verder in kwamen in het plaatsje Shoshone. Even de camper uit, een paar foto's en snel weer naar binnen. Hoe kunnen mensen daar leven! Als je het wil uittesten: neem een stuk of 20 haarföhns, zet ze op de heetste stand en onderga de hitte in een afgesloten ruimte. Op de camping in het midden van het park aangekomen eerst een biertje, zelfs Hil had daar trek in. Het was nog licht en we haden goede hoop dat de nacht verkoeling zou brengen. Mooi niet, minstens 38 graden. We lagen op handdoeken die in no time kletsnat waren, we dronken liters water en toen .... kwam het onweer ( zie foto's) Maar dat bracht geen verkoeling en ook geen regen. De volgende morgen vroeg een wandeling gedaan, zoutvlaktes bezocht en toen zo snel mogelijk weer over de rand van de kom richting lake Isabella, wat een verademing, maar tegelijk: Death Valley moet je beleven!

* Motorrijder ontmoet in DV die haar bodywarmer in het water doopte om wat verkoeling te hebben tijdens het reizen.

* Langs de weg in DV  zijn diverse plekken waar je koelwater voor je auto vindt.

* Een dorpje in DV heet STOVEPIPE een alleszeggende naam.

* Als je pech krijgt met je auto is het advies: blijf in je auto, ga niet op stap want het risico op uitdroging is heel groot.

* de camperverhuurder staat bezoek van DV in de maanden juni juli en augustus niet toe vanwege extreme hitte en de risico's daarvan voor de campers.

groetjes

hh    

Reacties

Anneke A long time ago

Het heet ook niet voor niks Death Valley..we lazen pas nog in de krant van twee tilburgers die daar omgekomen zijn door uitdroging. Fijn dat jullie er heel huids door heen gekomen zijn! Geniet! Ondertussen hier in NL ook prachtig warm herfstweer. Genieten dus!
Liefs!

gh A long time ago

Lieve vakantiegangers
Nou wij hebben ook zon hier. Het appels plukken was lekker en Hans heeft ook weer gewerkt.
We zijn wel benieuwd naar de nieuwe camper. Genieten jullie nog, ook als het zo warm is. Geniet maar van de pils. We genieten van het vertellen over onze reis. Wat hebben we het fijn gehad. Knuffel van ons Hans en Gerry

Swan en Harm A long time ago

Het blijft een spannend verhaal jullie reisverslag. We blijven jullie volgen en wensen jullie nog fijne weken.

Gert en Peternel A long time ago

Mooi! leven en werken daar mensen? Heel wat anders dan Hilde en Bouke op huwelijksreis in de Dolomieten in hun tentje in een dik pak sneeuw!
Volgens mij is ons eigen landje zo gek nog niet....
Goede reis en liefs!

b&J A long time ago

ja prachtig om zo een beetje mee te reizen,we genieten echt met jullie!
overigens WHZ staat weer op nummer een!
Gods zegen over de verdere reis!
Janny Harsevoort A long time ago

Lieve Luitjes, wat beleven jullie weer van alles. Ik moest denken aan een hele zieke mevr. die zei: ik heb vroeger veel gereisd en daar kijk ik nu op terug zuster.
Geniet er dus maar van. Gode bevolen daaaag.

Janny Harsevoort A long time ago

Lieve Luitjes, wat beleven jullie weer van alles. Ik moest denken aan een hele zieke mevr. die zei: ik heb vroeger veel gereisd en daar kijk ik nu op terug zuster.
Geniet er dus maar van. Gode bevolen daaaag.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!