If you’r going to San Francisco……………

Door H. Meijer - A long time ago

 

‘Be sure to wear some flowers in your hair’ …. De ouderen onder ons kennen dit lied van Scott Mc Kenzie uit 1967 vast nog wel, Prachtig lied, een wat slepend ritme, weinig inhoud. We luisterden het een paar keer voor we de stad bezochten en je kunt je er dan wel iets bij voorstellen: lekker sub-tropisch klimaat, relaxed sfeertje rond alle havenpieren met veel straatoptredens.

San Francisco, gebouwd op heuvels, groot geworden in de jaren 1850 door de goldrush, waar nu ondertussen de flowerdragende lieden uit de jaren ‘60ig veranderd zijn in  met mannen in drie-delig-en vrouwen in mantel pakjes; waar het nu,meer dan ooit,  om dollars gaat en de bloemen vooral in parken te zien zijn, maar waar ook Alcatraz ligt, het eiland met de meest beroemde gevangenis van de USA, waar o.a. Al Capone gevangen zat in de jaren ’30, waaruit ook fantastische ontsnappingspogingen zijn gedaan  (zie de film ‘escape from Alcatraz met Clint Eastwood). We komen er net vandaan, zwaar onder de indruk van de informatie kwaliteit maar vooral ook van de inhoud ervan via een audiotour door het gevangenencomplex (in het Nederlands!!) Die Amerikanen hebben de zaakjes echt perfect op orde!

Vanmorgen de camper al wat schoongemaakt en onze rugzakken ingepakt, want morgenochtend (woensdag) is het camper inleveren, naar het vliegveld en via London naar Amsterdam en dan met de trein door naar Wezep. Daar hopen we rond vier uur in de middag aan te komen. Het einde van een fantastische reis.

Vooraf hadden we zo onze beelden van wat Amerika is en hoe mensen er zich bewegen en leven, maar oh oh, wat een vooroordelen als je de beelden vergelijkt met onze eigen waarnemingen. Ik had dit keer als leesvoer een boek bij me van Maarten ’t Hart: ‘Verzamelde verhalen’. Hij schrijft daarin (beetje overtrokken misschien) op blz. 784 over het belang van eigen waarnemingen: “Want al wat je denkt is alleen maar een soort BTW op zintuig indrukken, door het verstand betaald, omdat je hersens nu eenmaal functioneren moeten, maar waar het op aankomt is niet het functioneren van de hersenen, (…) maar op het vermogen om beter te zien, beter te horen, beter te voelen, beter te ruiken, op het vermogen om al die overtollige ballast, dat stof in je hersenen dat het denken voortbrengt, weg te werken en te vervangen door de unieke, altijd eenmalige ontvankelijkheid voor eenmalige zintuigindrukken (…) .”

Zo’n citaat inspireert me tot eigen onderzoek eventueel tot reizen en Hil en ik hopen dat we aan dat laatste in de toekomst nog veel  toekomen.

Alle volgers van onze weblog hartelijk dank voor jullie aandacht en reacties. We waren wel ver weg, maar door de blog toch  verbonden en dichtbij. D.V  spreken we elkaar. 

Liefs,

hh

Reacties

Fia en Thom A long time ago

Hoi HH,

We dachten dat jullie de 18e weer zouden terugkomen, maar ja 'flower en power's' trekken hun eigen spoor...:).
Nee, fijn jullie weer te zien een dezer dagen.
Hele fijne en goede terugreis gewenst in Gods nabijheid.

Liefs, Fia en Thom

Swan en Harm A long time ago

Kom weer veilig thuis!!!!

janny en jan harsevoort A long time ago

Welkom thuis! De Stationsweg zullen jullie niet zo aantreffen als toen jullie weggingen. Het zal eerst wel wennen zijn.

Anton & Betsie A long time ago

Bon voyage !!

Arie in Busssum A long time ago

Hil en Henk,
Ik heb genoten van jullie reisverslagen. Ze riepen ook veel mooie herinneringen op van onze eigen ervaringen in dat prachtige land.
Een behouden thuisreis en tot spoedig ziens!
Liefs, Arie

henk en mayke A long time ago

Als het goed is zijn jullie al onderweg naar Londen denk ik....en lezen jullie dit bij thuiskomst. WELKOM TERUG!

Caroline A long time ago

Een hele goede thuisreis!
Leuk om zo meegereisd te hebben, liefs, Caroline

dick en lineke A long time ago

Welkom weer in dat saaie Holland - maar dat toch veel goeds en moois te bieden heeft...

kees en ingenet A long time ago

welkom thuis. geniet lekker na van jullie heerlijke reis. liefs, wij.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!