Dagprogramma

Door Ine F - 13-02-2016 20:00


Florida camperreis vanuit Orlando 
18 februari – 17 maart 2016

Dag 1. Vertrek naar Orlando do 18 feb. 2016

Vluchtschema
1. DL 135    V 18 FEB Amsterdam Detroit  10.40  13.40
2. DL 1744  V 18 FEB Detroit Orlando  15.00  17.48

We overnachten in:

Hotel Quality Inn Orlando Airport  

Dag 2. Orlando vr 19 feb. 2016

Camper ophalen bij Road Bear Campervan Hire Orlando RV Rental
 

Afstand: 9,7 km / 6 mijl || Reistijd: ongeveer 11 min.   

Camping  KOA Orlando S.E./Lake Whippoorwill  

 

Dag 3. Orlando za 20 feb. 2016

Snel verveeld raak je niet in Orlando. Wil je meerdere pretparken bezoeken, bespaar dan geld met een combinatie- of Orlando FlexTicket. Als je Disney World en SeaWorld al bezocht hebt, is Universal Studios een aanrader. In dit amusementspark kunnen jong en oud zich wederom een dag vermaken. Je maakt kennis met de wondere wereld van de filmindustrie: duik via de Wegisweg in de magische wereld van Harry Potter en proef boterbier of pompoensap, bekijk Shrek in 4D, maak een levensgevaarlijk boottochtje met Jaws of volg een training bij Men in Black.

Camping: KOA Orlando S.E./Lake Whippoorwill

 

Dag 4. Orlando - Homosassa Springs zo 21 feb. 2016

Afstand: 171 km / 106 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur   

Homosassa Springs is vooral bekend om het naastgelegen wildpark; Het Homosassa Springs Wildlife State Park. Er leven dieren zoals zwarte beren, alligators en bobcats, maar het park wordt vooral gezien als één van de beste plaatsen om manatees (zeekoeien) te zien. Gewonde en zwakke manatees worden in het park opgevangen, verzorgd en vervolgens weer vrijgelaten in het wild. Er is een grote onderwatertunnel, vanuit waar je het voederen van manatees van heel dichtbij mee kunt maken.

Camping Homosassa River Carefree RV Resort   
 

Dag 5. Homosassa Springs - Clearwater Beach ma 22 feb. 2016

Afstand: 124 km / 77 mijl || Reistijd: ongeveer 1½ uur   

Clearwater Beach is het populairste en meest toeristische deel van Clearwater. De witte zandstranden strekken zich uit langs de Golf van Mexico.
Een aanrader is de Beach Walk (gelegen ten zuiden van Pier 60), een mooie wandeling langs het water, speciaal ’s avonds Sunsets at Pier 60.
Het eiland is door de Clearwater Memorial Causeway (een grote brug) verbonden met het centrum van Clearwater.

Camping Travel World RV Park 
 

Dag 6. Clearwater Beach di 23 feb. 2016

Aan de zuidkant van Clearwater Beach ligt een andere brug, die leidt naar het rustigere eiland Sand Key. Sand Key Park is een goede locatie om te wandelen en te fietsen.
Op een van de weinige onontwikkelde en ongerepte barrière-eilanden van Florida ligt Caladesi Island State Park. Ontdek het afgelegen palmstrand, zwem in het kristalheldere water en bewandel de natuurpaden. Je ziet misschien wel schildpadden, gordeldieren en wasberen. Je bereikt Caladesi met de veerpont of per kajak.

Camping  Travel World RV Park


Dag 7. Clearwater Beach - Sarasota wo 24 feb. 2016

Afstand: 74 km / 46 mijl || Reistijd: ongeveer 1 uur   

Sarasota is een kleine stad aan de kust van Zuidwest-Florida. Sarasota Bay en enkele eilandjes in de Golf van Mexico maken eveneens deel uit van het grondgebied. Sarasota wordt ook wel beschouwd als het culturele centrum van Centraal-Florida. Je vindt er een grote diversiteit aan kunst, cultuur, goede restaurants en winkelmogelijkheden.
Een van de grootste staatsparken van Florida ligt bovendien niet ver van de stad verwijderd: Myakka River State Park. Erg leuk is de Myakka Canopy Walkway, een soort hangbrug tussen boomtoppen.

Camping Winter Quarters Manatee RV 
        

Dag 8. Sarasota do 25 feb. 2016

Een van de grootste attracties van Sarasota is het Ringling Estate. John Ringling was mede-eigenaar van het succesvolle Ringling Brothers Circus, dat hem multimiljonair maakte. Tijdens zijn vele tripjes naar het buitenland kocht hij regelmatig kunst. Zijn grote kunstcollectie stelde hij tentoon in zijn Ringling Museum of Art. Naast het kunstmuseum bestaat het landgoed uit het Circus Museum en Ca d’Zan, het voormalige woonhuis van Ringling en zijn vrouw, dat gebaseerd is op de Venetiaanse gotische bouwstijl.

Camping: Winter Quarters Manatee RV 
  

Dag 9. Sarasota - Fort Myers vr 26 feb. 2016

Afstand: 150 km / 93 mijl || Reistijd: ongeveer 1,5 uur   

Fort Myers kan beschouwd worden als het kloppende hart van Zuidwest-Florida. In het historische centrum proef je nog goed de Spaanse koloniale sfeer.
Het is ook een stad van uitvinders: de vakantieverblijven van Thomas Edison en Henry Ford zijn tegenwoordig omgetoverd tot musea.
Fort Myers Beach, dat direct ten zuiden van Fort Myers ligt, is populair vanwege zijn witte zandstranden en nachtleven.
Bezoek ook zeker de kunstkolonie Matlacha, gelegen op Pine Island, en laat je verrassen door felgekleurde ‘funky’ galerieën en uniek handwerk.

Camping Fort Myers / Pine Island KOA  

 

Dag 10. Fort Myers za 27 feb. 2016

In de nabije omgeving liggen enkele mooie eilanden, zoals Sanibel Island en Captiva Island, die bekendstaan om de vele (zeldzame) schelpen die er aanspoelen. De gebukte houding van de vele schelpzoekers heeft zelfs een naam: de 'Sanibel Stoop'.
Het onbewoonde Sanibel Island is via de weg bereikbaar. Een publiekstrekker is het J.N. 'Ding' Darling National Wildlife Refuge. In het grootste beschermde mangrove-gebied in de VS leven alligators en veel vogels.

Camping: KOA Pine Island  


Dag 11. Fort Myers - Everglades National Park zo 28 feb. 2016

Afstand: 307 km / 191 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur   

Zuidwest-Florida bestaat voor een groot deel uit de beroemde Everglades. In deze subtropische wildernis leven meer dan 350 soorten vogels, 300 soorten vissen en 50 soorten reptielen.
Je kunt Everglades NP op verschillende manieren verkennen, bijvoorbeeld per airboat (moerasboot), fiets, kano of tram.
Bij de vijf bezoekerscentra vind je meer informatie en kun je films en tentoonstellingen bekijken.
Vandaag rijden we de US 41 naar Big Cypress National Preserve en naar Shark Valley, waar we een fietstocht of tramtour ($19.00 p.p.) maken van 24 km. naar een 15 meter hoge observatietoren, van waaruit je een mooi uitzicht hebt over het moeras.
Zie ook: http://www.ontdek-amerika.nl/amerika/nationaleparken/florida/everglades/everglades.html#accomodatie

Camping Miami Everglades Campground 

 

Dag 12. Everglades National Park ma 29 feb. 2016

Afstand: 94 km / 58 mijl || Reistijd: ongeveer 1,5 uur   

We gaan naar het Ernest F. Coe Visitor Center (in het oosten van het park) en het Royal Palm Visitor Center, we lopen in elk geval De Anhinga Trail, een wandelroute van 800 meter, het is een van de beste locaties om te turen naar wilde dieren, vooral in de winter en lente. De kans is groot dat je vogels, vissen, schildpadden en alligators ziet. We rijden via de de State Highway 9336 naar Flamingo in het zuidwesten.
We stoppen onderweg o.a. in Long Pine, bezoeken de Pa-hay-okee Overlook en lopen de Mahogany Hammock Trail, een pad dat je over een groot eiland voert vol hardhoutbomen midden in het moeras.
Vanuit Flamingo maken we diverse korte wandelingen.

Camping:  Flamingo Campground     

 

Dag 13. Everglades National Park - Key Largo di 1 mrt. 2016

Afstand: 115 km / 71 mijl || Reistijd: ongeveer 1,5 uur   

Zwemmen, snorkelen en duiken tussen een scheepswrak en koraalriffen: dat kan op Key Largo. Key Largo is het grootste eiland van de Florida Keys. Een prachtige bezienswaardigheid is het onderwaterpark John Pennekamp Coral Reef State Park. Hier staat op zes meter diepte het beeld Christ of the Deep, dat je al duikend of snorkelend kunt bekijken. Ga je liever niet het water in? Ga dan mee met een boot met glazen bodem en bekijk het koraal met tropische vissen, roggen en schildpadden.

Camping  Kings Kamp RV  


Dag 14. Key Largo - Key West wo 2 mrt. 2016

Afstand: 159 km / 99 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur   

We rijden de Overseas Highway (Route 1), deze overzeese weg verbindt de Keys met elkaar. Locaties aan de Overseas Highway worden aangeduid met Mile Markers (MM), bordjes waarop het aantal mijlen vanaf het beginpunt zijn aangegeven. De nummering begint in het meest westelijke punt, Key West.
Key Largo, het eerste eiland van de Florida Keys, ligt rond Mile Marker 100/105.
Van Key Largo naar Key West is het ongeveer twee à tweeënhalf uur rijden. Voor de volledige weg moet je drie à vier uur uittrekken. Je passeert dan maar liefst 42 bruggen. Regelmatig stoppen en uitstappen is de moeite waard.
Key West is een ultieme strandbestemming. Het eiland biedt prachtige duiklocaties, musea en goede restaurants. Een veel gefotografeerde plek is de grote betonnen boei die het meest zuidelijke punt van de VS markeert. Key West ligt vlak bij Cuba (we zwaaien symbolisch naar onze zoon en schoondochter die daar op vakantie zijn), waardoor er veel Cubaanse invloeden zijn.
De beste stranden van Key West vind je ten zuiden van Fort Zachary Taylor Historic State Park, waar je kunt genieten van een snorkelavontuur tussen tropische vissen en koraal.

Camping   Boyd's Key West Campground  

 

Dag 15. Key West - Key Largo do 3 mrt. 2016

Afstand: 160 km / 99 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur   

Weer terug over de Overseas Highway gaan we o.a. naar de Old Seven Mile Bridge (MM 47), de voorloper van de huidige Seven Mile Bridge en misschien wel het meest beroemd in Marathon en  of fiets een stukje over de prachtige oude brug, die gebouwd is op het fundament van de historische Henry Flagler Railroad. De Old Bridge brengt je naar Pigeon Key. Je kunt ook vanaf het bezoekerscentrum aan de oceaankant de boot pakken en deelnemen aan de tour op het eiland, waarbij je elf historische gebouwen ziet. Hier woonden de arbeiders die de oude Seven Mile Bridge bouwden in opdracht van spoorwegmagnaat Henry Flagler.

Camping  Kings Kamp RV 


Dag 16. Key Largo vr 4 mrt. 2016

Op het eiland Key Largo zelf is genoeg te beleven. We kunnen een bezoek brengen aan het Dagny Johnson Hammock Botanical State Park. Het park telt 84 beschermde plant- en diersoorten, waaronder katoen en de Amerikaanse krokodil.
Een luierdagje aan het strand is ook aanlokkelijk.

Camping: Kings Kamp RV

 

Dag 17. Key Largo - Miami za 5 mrt. 2016

Afstand: 122 km / 76 mijl || Reistijd: ongeveer 1,5 uur   

‘Magic City’ Miami bestaat uit wijken met ieder een uniek karakter. In Downtown Miami vind je de Bayside Marketplace en het oude, gezellige stadsdeel Coconut Grove. Bezoek ook de mediterrane bouwwerken in de Cubaanse buurt Little Havanna. Miami Beach, strikt genomen een aparte plaats, is geliefd vanwege de witte zandstranden. De meer dan achthonderd pastelkleurige gebouwen met mooie ornamenten trekken veel bekijks.

Een populaire bezienswaardigheid in de wijk Coconut Grove, Miami is het Vizcaya Museum. Deze Italiaanse villa wordt omringd door tuinen in renaissancestijl en een jungle-achtig bos. Volg een rondleiding door Vizcaya en bekijk de mooie architectuur, kunst en tuinen.
Een andere leuke attractie is Zoo Miami, de grootste en oudste dierentuin van Florida.
Zwemmen? Coral Gables Venetian Pool is prachtig, met roze torentjes en Venetiaanse palen, watervallen en grotten, een aanrader!

Camping  KOA Hollywood  


Dag 18. Miami zo 6 mrt. 2016

‘Magic City’ Miami bestaat uit wijken met ieder een uniek karakter. In Downtown Miami vind je de Bayside Marketplace en het oude, gezellige stadsdeel Coconut Grove. Bezoek ook de mediterrane bouwwerken in de Cubaanse buurt Little Havanna.

Camping  KOA Hollywood
 

Dag 19. Miami en Fort Lauderdale ma 7 mrt. 2016

Miami Beach, strikt genomen een aparte plaats, is geliefd vanwege de witte zandstranden. De meer dan achthonderd pastelkleurige gebouwen met mooie ornamenten trekken veel bekijks.

Ten zuiden van Miami Beach ligt het eiland Key Biscayne. De noord- en oostkust wordt in beslag genomen door de prachtige stranden van Crandon Park.
Andere mooie stranden liggen in het zuidoosten van het eiland, in het Bill Baggs Cape Florida State Park. Je kan er kajakken, fietsen en een oude vuurtoren bezoeken.

Palmbomen en weggetjes langs het water: Fort Lauderdale wordt ook wel eens het 'Venetië van Florida' genoemd. Omgeven door stranden is Fort Lauderdale een prima bestemming voor zon-, zee- en watersportliefhebbers.
Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Hollywood, Dania Beach, Deerfield Beach of Lauderdale-by-the-Sea.
Als je uitgezwommen bent, kun je een wandeling maken langs de luxe winkels en restaurants aan Las Olas Boulevard in Downtown.
Langs het water wandelen kan ook via de Riverwalk.

Camping  KOA Hollywood


Dag 20. Miami - Cape Canaveral di 8 mrt. 2016

Afstand: 325 km / 202 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur   

Cape Canaveral is voornamelijk bekend vanwege de ligging bij het Kennedy Space Center, een van de grootste ruimtevaartcomplexen ter wereld.
Vanaf Cape Canaveral Air Force Station worden sinds 1957 raketten gelanceerd. Op het Kennedy Space Center kun je met een gratis bustour meerijden over het complex en de lanceerplatforms van dichtbij bekijken.
Verdiep je vooraf goed in welke tour bij jou past; er zijn er meerdere mogelijk.  www.kennedyspacecenter.com

Camping KOA Titusville / Kennedy Space Center   


Dag 21. Cape Canaveral wo 9 mrt. 2016

Naast een schat aan kennis over de ruimtevaart, biedt Cape Canaveral ook mooie natuur. Het Merritt Island National Wildlife Refuge bestaat onder andere uit duinen, zoutwatermoerassen en dichte bossen. Het is een prima locatie om vogels te spotten, te kajakken en lamantijnen (zeekoeien) te bekijken vanaf een observatieplatform.

Camping:  KOA Titusville / Kennedy Space Center   


Dag 22. Cape Canaveral / Daytona Beach do 10 mrt. 2016

Daytona Beach, ook wel ‘World Center of Racing’ genoemd, staat in het teken van de racesport. Tot de aanleg van Daytona International Speedway vonden de autoraces plaats op de stranden. Als er geen races zijn kun je deelnemen aan tours over het circuit.
Andere bezienswaardigheden zijn Daytona Beach Boardwalk (met eettentjes, winkels, kermisattracties en een historische pier), Daytona Beach Drive-In Christian Church en Lighthouse Ouint Park met een schitterend uitzicht vanaf de hoogste vuurtoren van Florida, 53 m.

Camping:  KOA Titusville / Kennedy Space Center   

 

Dag 23. Cape Canaveral - St. Augustine vr 11 mrt. 2016

Afstand: 148 km / 92 mijl || Reistijd: ongeveer 1,5 uur   

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saint Augustine. De plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Zwerf door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen en monumenten en bezoek een van de talloze musea. Het 144 blokken tellende Historic District is één groot openluchtmuseum. Hier herleven oude tijden met paardenkoetsen en gekostumeerde gidsen.

Camping  KOA St. Augustine Beach  

 

Dag 24. St. Augustine  za 12 mrt. 2016

Leuke attracties zijn het Colonial Quarter, waar het oude Saint Augustine nagebouwd is; het Spanish Hospital, dat de achttiende-eeuwse medische praktijk laat zien en het prachtige Flagler College.
Meer geïnteresseerd in militaire geschiedenis? Dan mag je het fort Castillo de San Marcos niet overslaan. Er zijn ranger-programma’s, (wapen) demonstraties en in het weekend worden vaak kanonschoten afgevuurd.
St. Augustine staat verder bekend om de goede restaurants, cafés en zandstranden van St. Augustine Beach.

Camping  KOA St. Augustine Beach   


Dag 25. St. Augustine - Orlando zo 13 mrt. 2016 (klok gaat 1 uur vooruit!)

Afstand: 195 km / 121 mijl || Reistijd: ongeveer 2 uur   

Rondom Orlando is genoeg te beleven. We kunnen een kunstmuseum bezoeken, het Orlando Museum of Art is het meest aan te raden. Ook interessant is het Charles Hosmer Morse Museum of American Art. Dit museum bezit de grootste collectie werken van de bekende (glas)kunstenaar Louis Tiffany.

Camping KOA Orlando S.E./Lake Whippoorwill

 

Dag 26. Orlando ma 14 mrt. 2016

Onze laatste dag in de camper.
Nog even genieten van de zon en daarna de camper schoonmaken en koffers inpakken.

Camping  KOA Orlando S.E./Lake Whippoorwill


Dag 27. Orlando di 15 mrt. 2016

Camper vóór 10.30 uur terugbrengen bij Road Bear Campervan Hire Orlando RV Rental
Address 7276 Narcoossee Road, Orlando, FL 32822, United States.
Free Phone 1-855-926-8727
http://www.roadbearrv.com/rv-rental/Pages/class-c-23-26.aspx     

 En overnachten in Hotel Quality Inn Orlando Airport    
     

Dag 28. Orlando wo 16 mrt. 2016

Orlando telt een aantal mooie, schaduwrijke stadsparken. Lake Eola Park is vooral populair vanwege de fontein die ‘s avonds van kleur verandert. Liefhebbers van botanische tuinen kunnen hun hart ophalen in de Harry P. Leu Gardens met zijn vele bloemen, fonteinen, vijvers en bruggen.

De kans is groot dat we een luierdagje houden bij het zwembad van het hotel om wat bij te komen van de reis.

Vanavond vliegen we terug naar Amsterdam.


Vluchtschema
1. DL 1110  V 16MAR Orlando   Atlanta   20.25  22.02
 2.DL 9375  V 16MAR Atlanta    Amsterdam 23.25  (volgende dag 12.25)

Dag 29. Thuiskomst do 17 mrt. 2016

Aankomst Amsterdam 12.25 uur.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan