St. Petersburg en naar Sarasota

Door Ine Fluitsma - A long time ago

Woensdag 24 februari

Het onweert en stortregent dus we staan wat later op.

Tegen elven vertrekken we naar St. Petersburg. Het klaart al op, maar het plan om eerst een ommetje te maken naar de beroemde witte stranden van Clearwater laten we vervallen. De volgende dag zien we op het nieuws dat het in Clearwater Beach flink gestormd heeft.

Van 12.00-14.00 uur bewonderen we de vele kunstwerken in het Salvador Dali museum. Naast een vaste collectie van Dali is er momenteel een speciale Disney-Dali tentoonstelling over de wijze van werken en kunstuitingen die Walt Disney en Salvador Dali met elkaar gemeen hebben. Een bijzonder onderwerp dat heel beeldend is uitgewerkt.


Alles bij elkaar is het geen grote tentoonstelling maar wel heel apart. Tussendoor hebben we hier ook koffie gedronken en een sandwich gegeten, dus kunnen we direct op pad om nog een stukje Downtown te verkennen.
Al lopend ontdekken we dat we een veel kortere weg hadden kunnen nemen naar het museum. Typisch Amerikaans, er wordt nauwelijks iets voor voetgangers aangegeven want Amerikanen lopen bijna niet, ze doen alles met de auto.

We vinden een luxe winkelcentrum, Sundial, daar staat een heel aparte zonnewijzer.

Via een weg langs de haven lopen we terug naar de parkeerplaats van de camper. Feitelijk hebben we veel te weinig tijd om hier te zijn, maar we hebben een beetje van de sfeer geproefd.

Na thee gedronken te hebben rijden we richting Sarasota over een bijzondere Sunshine Skywaybridge van 7 mijlen lang. Jammer dat het uitzicht wat minder is omdat het nog steeds zwaar bewolkt is.
Het is even zoeken naar de straat van de camping, de TomTom geeft het niet goed aan, maar na navraag bij Wendy’s komen we tegen zessen aan op Camping Winter Quarters Manatee RV te Bradenton, een plaats ten noorden van Sarasota.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!