Universal Studios Florida te Orlando

Door Ine Fluitsma - A long time ago

Zaterdag 20 februari

Vandaag gaan we naar de Universal Studios Florida. We hebben geen behoefte om naar een van de Disneyparken te gaan, maar je kunt niet naar Orlando zonder een van de pretparken te bezoeken vinden wij en daarom hebben we heel bewust gekozen voor de Univeral Studios omdat we als Harry Potterfan ‘The wizzard world of Harry Potter’ en met name de ‘Diagon Alley’ (de ‘Wegisweg’) willen bekijken.
Eerst nog en paar vergeten boodschappen doen en dan rijden we gemakkelijk naar onze bestemming, dankzij een goede navigatie in de camper. Het duurt nog even voordat we de camper kunnen parkeren, maar om 12.30 uur lopen we over de City Walk. De tickets hebben we thuis al via internet gekocht dus we kunnen na een uitgebreide bagagecontrole snel verder.

Het is overal gezellig druk, maar niet zo druk als we verwacht hadden. Aangezien wij niet van die fanatiekelingen (lees helden!) zijn om in attracties te gaan, wandelen we rustig naar de ‘Wizzard world of Harry Potter’. En het is echt heel leuk, je voelt je helemaal in de sfeer van het boek en van de film.

En dan die vele kinderen in Harry Potterkleding (te koop voor $ 100.00) die ijverig op bepaalde punten met hun toverstok zwaaien, het is een mooi gezicht. Natuurlijk gaan we binnen kijken bij Olivanders naar de vele toverstaffen, de Sweetshop, de Gringotts bank en, hoe kan het ook anders, drinken we (boter)bier in ‘the hopping pot’!

We wandelen het hele park rond, maar er valt verder niet zoveel bijzonders te zien. Dit park is niet te vergelijken met de Universal Studios in Los Angeles. Hier in Orlando is het enkel een pretpark met diverse attracties en 3-D films.
Onderweg naar de uitgang pikken we een ‘horror make-up show mee’, grappig om te zien, maar het is vooral vermakelijk voor groot en klein, echt Amerikaans inspelend op het publiek met veel gelach en geklap.

Na het eten van een pizza zoeken we de camper op en rijden we terug naar de camping.

Reacties

Wilfried en Hanneke A long time ago

Mooi hoedje Joep!

marian A long time ago

Wel bijzonder Joep met het hoedje op en Potter gevoel leuk
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!