naar Key Largo

Door Ine Fluitsma - A long time ago

Dinsdag 1 maart
Na een onrustige nacht (Joep is snipverkouden en hoest en proest en we hebben toch nog last van muggen ondanks onze moordpartij gisteravond en de muggendeet) rijden we eerst naar het Visitor Center van Flamingo om krokodillen te zien, dat lukt niet, maar we zien wel manatees!

Waarschijnlijk een mannetje en een vrouwtje met een kleintje op haar rug, het is moeilijk te fotograferen omdat ze elke keer maar even een stukje boven water komen.

Tussendoor ter info: alligators zijn altijd zwart en leven in zoet helder water en krokodillen in brak zout water. Omdat Flamingo aan zee ligt is er een mengeling van zout en zoet water waardoor er zowel alligators en krokodillen leven.

Deze ochtend rijd ik (Ine) de 38 mijlen door de Everglades. Het is een 2-baans voorrangsweg waar ik alleen maar rechtdoor hoef te rijden.
Bij het eindpunt, het Ernst F. Coe Visitor Center, lopen we nog naar binnen, maar er is weinig te zien verder.
Na de koffie (11.50 u.) neemt Joep het stuur over, we tanken bij Chevron voor $40.00 (23,5 gallon) en vervolgen onze weg naar camping Kings Kamp RV te Key Largo, waar we een uurtje later arriveren. We worden direct doorverwezen naar onze plaats nr. 5 en na wat gemanoevreer staan we goed op de betonplaat, niet ernaast wat meestal de bedoeling is, want dan kan de slide-out van de slaapkamer niet uitgezet worden.
Het probleem is soms dat we van Road Bear begrepen hadden dat we een camper zonder slide-out zouden krijgen en dat hebben wij bij het reserveren steeds opgegeven, ook de lengte moet je altijd opgeven.
Na een tweede kopje koffie en de lunch lopen we rond over de kleine vlak langs de Overseas Highway gelegen camping. Het ziet er netjes uit, royale sanitaire cabines met alle voorzieningen waar je comfortabel met z’n tweeën je hele ochtendritueel kunt afwerken, geen zwembad maar wel direct aan zee met een superklein strand.
Joep gaat een uurtje rusten en Ine werkt het verslag bij en bekijkt het programma voor de volgende dag.
Onder de thee buiten praten we alles door.
Op ons gemak wordt er gekookt, tussendoor kijkt Ine aan zee naar de sunset, maar het is een beetje bewolkt dus is het minder bijzonder.

Het blijft toch nog warm, dus gaat ’s avonds de airco aan, het koelt af van 28° naar 22°.
 

Reacties

Wilfried en Hanneke A long time ago

Met gemengde gevoelens hebben we deze berichten gelezen.
Hele leuke en interessante ervaringen en ook minder prettige zoals muggen en verkoudheid. Blijf gezond!
Groeten. W & H.

Guido en Margo A long time ago

De foto van de alligator/ krokodil die je maandag bij het verslag deed was wel erg beangstigend. Dat beest was vlak bij jullie. Maar was het wel een echte? Met al die pretparken in de VS weet je het nooit zeker. Maar we zijn blij dat jullie er heelhuids vanaf gekomen zijn. Ga vooral door met je verslagen. Het blijft boeiend.
Groeten van Guido en Margo.

marian A long time ago

Wat een reis,Joep verkouden en muggen en die hitte,hier is het koud.Jullie verhaal is erg leuk om te lezen tot de volgende verslag Ine en Joep
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!