Key Largo

Door Ine Fluitsma - A long time ago

Vrijdag 4 maart

Rustdag vandaag.
We staan na negenen op, maken weer gebruik van de ruime douche+toilet+wastafel cabine. Het is een mooie zonnige dag, licht bewolkt.
We ontbijten binnen omdat het buiten in de zon al te warm is.
Tegen elven verhuizen we 3 plaatsen verder naar nr. 158, een mooie royale plek in de schaduw van de bomen.

Nu kunnen we lekker buiten koffiedrinken en lunchen, want er staat hier een fris briesje. Het is al gauw 30° niet alleen in de camper maar ook buiten.

De camper wordt uitgeveegd en gedweild en we vullen 2 wasmachines en daarna 2 drogers.
’s Middags gaan we vlakbij de camping naar het onderwaterpark John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit is de grootste bezienswaardigheid in Key Largo. Hier staat op zes meter diepte het beeld Christ of the Deep, dat je al duikend of snorkelend kunt bekijken. We gaan niet duiken en snorkelen maar we overwegen wel om met een boot met glazen bodem het koraal met tropische vissen, roggen en schildpadden te gaan bekijken. Deze tocht duurt
2 ½ uur, we besluiten om het niet te doen want dan is na afloop de middag om en hebben we nog niet geluierd en gezwommen.

We gaan naar het strand, lang niet zo mooi als het strand van gisteren. We zijn de enigen die een beetje zwemmen, de rest loopt wat rond in het water en er wordt wat gesnorkeld.

Na een uurtje hebben we het hier wel gezien en we wandelen wat rond in het park, we lopen ook de Wild Tamarind Trail, een bospaadje van nog geen kilometer met veel uitleg van de verschillende bomen die we onderweg tegenkomen, zoals de mahonie boom, gomboom en een koffieboom die erg lekker ruikt.
Ook bezoeken we het Aquarium in het Visitorcenter en zo krijgen we toch een goed beeld van het koraal en de tropische vissen.

Tegen half zes rijden we terug naar de camping, drinken thee en koken zelf: aardappelen, boontjes, biefstukje, appelmoes met een koel pilsje erbij.

Het is ondertussen meer gaan waaien, we krijgen het bijna koud met 25°!

Dan toch nog even kijken naar de Sunset.

 

Reacties

marian A long time ago

Wat een bezienswaardighede,toch weer de zonsondergang prachtig en lekker weer,trouwens vandaag was het in Salland mooi zonnig weer met 10 graden. Wat een verschil Groetjes Marian.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!