Sarasota en naar Pine Island/Fort Myers

Door Ine Fluitsma - A long time ago

Vrijdag 26 februari
Vroeg opgestaan (07.30 u.), eerst naar de Walmart voor brood en groenten en gezocht naar een gewone dweil die we niet kunnen vinden, alleen swiffers en trekkers. Dan verder om benzine te tanken bij Shell $1.59 p.gallon, is voor deze omgeving een redelijke prijs. Er kan 44 gallon (ca.170 l.) bij.
Om 11.30 u. zijn we bij het Ringling Museum te Sarasota. Dit is echt de moeite waard, het schetst een erg goed beeld van het circusleven in het algemeen

en specifiek van het Ringling circus.

De kunst die Ringling verzameld heeft is grandioos, we zien o.a. een schilderwerk van Frans Hals.
Het Palazzo Ca' d'Zan, dat door het echtpaar Ringling als winterresidentie werd gebouwd, bekijken we alleen aan de buitenkant, de binnenkant kan alleen met een rondleiding en dat duurt te lang.

We blijven er toch al langer dan we gedacht hadden en pas om 14.30 u. zitten we aan de lunch in de camper.

Een half uur later vertrekken we naar Pine Island in de buurt van Fort Myers. De Highway 41 Zuid is drukker dan we verwacht hadden, veel stoplichten in de plaatsen en we komen pas om 18.00 u. aan bij de KOA Camping Pine Island RV Resort, net voor sluitingstijd van de receptie. De envelop ligt keurig voor ons klaar en we worden netjes naar ons plaatsje nr 298 vlak aan het meer geleid. We kunnen net nog even genieten van een mooie zonsondergang.
Het is de hele dag onbewolkt weer geweest met een staalblauwe lucht, in de zon is het lekker maar de wind is heel erg fris.
Het koelt ’s avonds snel af (om 18.45 u.is het donker), op dit moment (21.00 u.) is het 6° buiten, maar binnen is het behaaglijk 21° met de verwarming aan.
Na het nuttigen van een diepvriesmaaltje (spaghetti) bekijken we de foto’s, c.q. films, lezen wat en werken het verslag bij.
Voor het geval iemand zich afvraagt waarom Joep meestal op de foto staat: ik (Ine) fotografeer en Joep filmt.
Amerikanen bieden overigens vaak aan om een foto van ons beiden te maken.


 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!