Blue Ridge Parkway deel 1

Door Hans en Marian - A long time ago

Blue Ridge Parkway deel 1

Woensdagochtend om 10.30 uur vertrokken van de camping camping River Valley Campground, Cherokee. Vanaf de camping was het een kort ritje naar het begin van de Blue Ridge Parkway. 

We hebben woensdag slechts 150 km over de Blue Ridge Parkway (BRP) gereden, waar we toch zo'n 5 uur over hebben gedaan. Het gemiddelde lag laag vanwege de vele uitzichtpunten die we hebben aangedaan en het bochtige traject. De maximale snelheid is overal 45 ml (72 km) maar wij gingen niet harder dan 35 ml (57 km) en vaak haalde we dit niet eens. Geen probleem want het is in dit jaargetijde nog rustig.

Tunnels konden we allemaal gemakkelijk door maar dan wel tegen of net over de as van de weg. 

Het bijzondere aan deze weg is het ontbreken van reclameborden e.d. Puur natuur en mooie uitzichten en vergezichten. Er lopen al een aantal bomen uit maar het is nog erg pril. We hebben helaas nog geen zwarte beren gespot maar wel een aantal kalkoenen gezien die de weg overstaken. 

Bij Ashville, North Carolina zijn we de BRP afgegaan omdat er een gedeelte van de weg afgesloten is vanwege onderhoud aan een tunnel. Inkopen gedaan bij een supermarkt. Al reizende komen we steeds nieuwe supermarktketens tegen met ieder een eigen klantenkaart. Dus iedere keer weer een nieuwe kaart bij de klantenservice halen om te profiteren van de aanbiedingen. Groente is duur hier. Frisdranken daarentegen weer voordelig.  

De keuze voor de camping 'Mama Gertie's Campground' in het gehucht Swannanoa was een schot in de roos. Dit is tot op heden de mooiste en schoonste camping die we bezocht hebben. Aardige mensen en prachtige plaatsen die van alle gemakken zijn voorzien. We hebben dan ook vanmorgen, donderdag 31 maart, besloten om hier een dag langer te blijven, ook vanwege het weer. Het is bewolkt en af en toe een buitje. Er is een waarschuwing voor slecht weer met veel regen en onweer. Wij bevinden ons zelfs in een gebied waar tot morgenochtend, vrijdag 1 april, een tornado waarschuwing voor is afgegeven. Weliswaar is de kans zeer klein, maar toch. 

 

Inmiddels hebben we onze kleding gewassen en relaxen we wat met het geluid van het  beekje van de camping en de vogels op de achtergrond. Vrijdagochtend vervolgen we onze reis over de Blue Ridge Parkway voor deel 2. 

 

Reacties

Nel A long time ago

Hallo luitjes
150 km is niet veel maar jullie hebben er best lang over gedaan
Neem de tijd overal voor je komt er niet meer
Morgen een dagje niets is ook lekker toch
Jullie genieten wel he dat is fijn toch
De grt

Martina A long time ago

Wat een ervaring allemaal.
Prachtige foto's.
En niks mis meer met "het pootje" he!!Gelukkig!!!
Fijne tijd verder.
Groetjes Martina
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!