Washington DC

Door Hans en Marian - A long time ago

Washington DC Arlington National Cemetery

Vanmorgen om 9:00 uur vertrokken vanuit camping North Fork Resort en de rustige wegen en bergen verlaten. Nu een vlakke omgeving en de snelweg, de interstate, naar Washington DC. Een snelweg met weinig bochten en het klimmen en dalen is voorbij. 60 ml op de cruise control en we waren in anderhalf uur in Arlington, net onder Washington. 

Hier het Arlington National Cemetery bezocht. 4 uur gewandeld en onder andere de graven van de Kennedy's en de onbekende soldaat bezocht. Twee veteranen gesproken van diep in de 80 jaar. Zeer overtuigd dat de soldaten van Amerika de wereld hebben gered en dat deze opoffering (de dood) het meer dan waard was. Ze hadden ook wat tips hoe wij het in Europa moeten organiseren, maar die zijn niet voor dit blog.

Het wisselen van de wacht, om het half uur 24/7,  hebben we 3 keer gezien en dit was zeer indrukwekkend. Zo gedisciplineerd en strak, geen speld tussen te krijgen. De aflossing om 12:00 uur was met kranslegging en 'hand op het hart'. Dan te bedenken dat deze ceremonie dag en nacht doorgaat, ook als er geen bezoekers zijn en bij storm, regen en ander gedoe. 

Deze begraafplaats is zo enorm groot dat alles zien op een dag onmogelijk is. Lopende  over de begraafplaats werden we gevraagd om geen foto's of video opname te maken van een begrafenis van een matroos. Muziekkorps en erewacht met kar voorgetrokken door 8 paarden waarop de kist,bedekt met de Amerikaanse vlag,stond. Daarachter een  stoet van mensen lopend en daarachter auto's met mensen die waarschijnlijk (nemen wij aan) het hele eind niet konden lopen. 

Na bijna 4 uur wandelen vonden wij het wel mooi geweest. De foto van de grafsteen ingegroeid in een boom is mooi. Idem de foto van de soldaten van de wacht. 

Na het betalen van de parkeerkosten de routeplanner gevolgd die ons in in 30 minuten naar camping Cherry Hill Park bracht. Een camping aan de rand van de stad waar we echt goed ontvangen zijn. Voor morgen, dinsdag 5 april, hebben we een tour door de stad besteld. In 9 uur worden we van bezienswaardigheid naar een andere bezienswaardigheid gereden. Ook wel eens lekker na al die dagen van het zelf rijden. 

In de receptie/winkel van de camping is een magneet van Obama inmiddels afgeprijsd naar 1 dollar. Je moet er toch niet aan denken dat daar Trump voor in de plaats komt!  

Hier is men nogal conservatief dus alles is mogelijk.

Wij gaan zo slapen om morgen, strikt op 6.55 uur klaar te staan voor de tour van 9 uur in Washington DC.

Reacties

Debbie A long time ago

Hoi

Kan me voorstellen dat het n indrukwekkend bezoek is geweest. Lijkt me dat alle kennedys daar begraven liggen?

Liefs debbie

Peet Mag A long time ago

Kan me voorstellen dat het zeer indrukwekkend is geweest, zeker bij de graven van de Kennedy's.

We wensen jullie weer een goede mooie reis.
Groetjes.....

thea en wim A long time ago

Ja het is indrukwekkend he om daar rond te lopen, vandaag met de tour zullen jullie ook wel langs de beelden komen die richting het Vietnam monument kijken met de namen van de militairen die gesneuveld zijn. Maar die beelden stralen verdriet uit, vonden wij heel indrukwekkend. Veel plezier vandaag groetjesssssss

Bert&Francis A long time ago

Je verhaal herken ik alleen maar van de film en tv. Met jullie ervaringen erbij klinkt het nog indrukwekkender. Kan me voorstellen dat je daar kippenvel van krijgt. We horen weer graag van jullie.

Lieke Lempens Lamot A long time ago

Wat een kippenvel dag hebben jullie gehad, iets wat altijd in het geheugen blijft. Fijne en mooie dag in Washington.

Groetjes.

Nel A long time ago

Zo jullie hebben weer van alles mee gemaakt
Maar het wel genieten zo samen
Heel veel plezier en mooi weer bij de Tour Washington
Wij genieten in gedachten met jullie mee grt
Nel
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!