Ma. 27 juni Vancouver

Door Ria en Gerard de Jong - 28-06-2016 07:37

Vanmorgen eerst nog buiten ontbeten en toen de laatste dingen aan kant gemaakt om om 9 uur te vertrekken richting Fraserway, 13 km door de drukke spits van Vancouver. Een half uurtje later arriveren we na 25 dagen en daarin 4.298 km gereden te hebben. We hebben geen problemen of schade gehad met de camper dus de papierwinkel verloopt vlot.

We moeten nog een half uurtje op de Fraserway-taxi wachten die ons down-town zal brengen. Ik gebruik de tussentijd om nog wat camper types te bekijken. In een rit van 40 min. worden we naar het Best Westen Sands by the Sea hotel gebracht in Davie Str., 100 m vanaf English Bay. Een prima hotel op een pracht locatie. We zijn vroeg, de kamer is nog niet gereed dus met achterlating van de koffers gaan we de omgeving vast verkennen.

Nota bene bij de Starbucks, Wilma d’r favoriet bleek vorig jaar in Amerika, lezen we van de pech die zij en Wouter ondervonden hebben op vakantie in Italië. Wilma (en ook Wouter) sterkte. Nadat we ons geïnstalleerd hebben op de kamer gaan we langs het strand, langs English Bay lopen. We komen bij een veerpontje die je naar de overkant, naar Granville Island kan brengen. Dit staat ook gepland om te gaan bekijken dus we nemen gelijk de watertaxi.

Het schiereiland Granville Island is een gerenoveerd industriegebied en vormt het culturele hart van Vancouver. Ook bevind er zich een van de grootste levensmiddelenmarkten ter wereld (aldus het boekje!). Er valt daar veel te slenteren en te bekijken. Eind van de middag gaan we terug en gaan eten bij het Cactus Club Cafe, een prima restaurant met zicht op het strand.

Aansluitend genieten we van de ondergaande zon in de Pacific Ocean.

Reacties

Alex en Yvonne 28-06-2016 09:06 {{button-39931}}

Heerlijk om die laatste dagen nog even te genieten van Vancouver en het mooie weer! Jullie hebben wel alle weertypes gehad zo. Ik ben zo benieuwd wat jullie van Canada vonden in vergelijking tot Amerika. Veel plezier nog!

Hanneke Mooij 28-06-2016 09:21 {{button-39934}}

Hartelijk dank voor de mooie verslagen die we weer hebben kunnen lezen.
We wensen jullie een voorspoedige terugreis!
Groetjes van ons!

Ria 29-06-2016 03:24 {{button-39945}}

Hoi Yvonne, ik denk hetzelfde als wat jullie ervaring is. Hebben erg genoten maar de afwisseling in Amerika is wel veel meer. Maar we gaan het er vast nog een keer over hebben.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan