De scherpe randjes van Grand Canyon

Door Irene - 23-06-2017 02:31

Ik word dinsdagochtend om 6 uur gewekt door de zon die door het kleine raampje de camper binnengluurt. Het is heet, heel heet vandaag.

 

Mather Campground

Snel pakken we onze spullen in en maken we de hook-ups los. Iets dat steeds sneller gaat naarmate de reis vordert. Vandaag rijden we naar de laatste ‘outdoor’ camping van onze roadtrip: Mather Campground in Grand Canyon National Park. Hoezee! We zijn blij dat we deze roadtrip vol kleerscheuren hebben uitgereden, maar we juichen iets te vroeg, zo blijkt. Ons kampeerplekje op Mather Campground blijkt totaal niet geschikt voor 30 feet camper. Dat had ik ook al gelezen in reviews, maar dacht: ach, dat valt vast mee. Not.

Kobus geblesseerd

De plek ervoor en ernaast was prima te doen geweest, maar juist onze plek is gezegend met een flink aantal rotsblokken, een scherpe bocht, 2 metalen palen en bomen waar we tussendoor moeten manouvreren. We raken een boom en onze Kobus raakt geblesseerd. Zweterige uren en tig aantal telefoontjes verder komt een redder in nood ons helpen. Ik bespaar jullie de details, maar zoiets is echt geen grap.

Grand Canyon

Het is een beetje lastig om volop van de grootsheid van de Grand Canyon te genieten, maar he, je komt hier tenslotte maar één keer in je leven! Ik lieg, ik was hier 25 (ahum) jaar geleden ook al eens. Anyway, we nemen de shuttlebus, zoeven heel het park door, stappen bij verschillende uitzichtpunten zoals Hopi Point uit, genieten van het ongelooflijke uitzicht, lopen een flink stuk van de rim trail in de brandende hitte (beetje zelfkastijding kan geen kwaad) en vullen onze waterflessen met bronwater bij Hermit’s Rest.

Mather Campground Reprise

En toen weer terug naar Mather Campground. Het moet toch gezegd: wat een geweldige plek! Ook al zal ik deze camping eeuwig aan het lot van onze Kobus verbinden, de locatie tussen de bomen is gewoonweg super. Er lopen joekels van herten midden op de camping, er leven hier bobcats (rode lynxen) die we gelukkig niet in levende lijve tegenkomen en er kwetteren tal van vogels. En… het is hier ’s nachts aardedonker. 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan