Dag 2 Camper ophalen en naar Joshua Tree park

Door De Tichelaartjes - 08-08-2017 04:04

Om 12 uur ’s nachts zijn we klaarwakker in het hotel. Het is hartstikke warm. We zetten de airco aan, wat wel een hoop lawaai geeft, maar het is verschrikkelijk heet op de kamer. Johan is ook klaarwakker en gaat een poosje achter de laptop zitten.  Iedereen moet even naar het toilet . Toch vallen we rond een uur of 2 weer in slaap. We slapen tot half 5. Om 7 uur staat er een American-breakfast voor ons klaar. Lekkere koffie en thee net als thuis. Cornflakes , pancakes en toast. Het is niet uitgebreid, maar het smaakt prima. Dan lopen we nog even door de straat van het hotel en kijken naar de hoge palmbomen.

Om 8.45u staat de taxi al klaar. We gaan de camper halen. We ontmoeten daar nog andere Nederlanders, die een andere route rijden. 

We gaan eerst boodschappen doen bij de Walmart. Voorzichtig rijden we weg. Het is toch wennen zo’n grote camper en ook het verkeer in Amerika heeft wel aandacht nodig. De navigatie op de telefoon werkt en we zijn al gauw bij de Walmart. Heel veel ongezonde maaltijden hier. Lieke ziet een bord met de “healty food”afdeling, maar daar zijn de schappen leeg…..???. Toch lukt het om een kar vol boodschappen af te rekenen.

 

Op naar Joshua Tree. Het is 2 uur en 3 kwartier rijden. 6 Banen op de freeway en links en rechts worden we ingehaald. Als we na een uur Los Angeles uitrijden verandert het landschap snel. Berg/heuvelachtig gebied in geel-rode kleuren. Hier geen groen grassprietje meer te zien. En het is warm.  We gaan Joshua Tree vanaf de onderkant in, want we willen naar de Cottonwood camping. (niet gereseveerd) Het landschap wordt nu woestijn-achtig. Lage bosjes en rotsen. We komen vrij laat aan en zijn moe. Als de camper staat gaan we lekker in de schaduw zitten en koken.

Mooie camping. Heel sober, dus geen stroom hier. Er heerst rust . Na het eten (half 8 inmiddels) gaan we een wandelpad op. Johan en Jasmijn lopen voorop. Hier nog geen Joshua Trees maar wel andere mooie planten en dieren. Ook zijn de nogal vierkante rotsen best bijzonder.

We zien konijnen, roofvogels, grote salamanders, een grondeekhoorn en een woestijnratje. Al vrij gauw schrikken Jo en Jasmijn. Een agressief ratelende ratelslang versperd de weg. Niemand durft meer verder, want de slang gaat echt niet aan de kant.

We proberen toch een foto te maken. Omdat het ook al snel donker wordt, gaan we terug.  Maar op de terugweg versperd een andere slang ons de weg. Deze slang gaat gelukkig wel snel onder een struikje liggen. Terug bij de camper pakken we onze koffers uit.  De camper heeft veel minder bergruimte dan onze caravan. Even behelpen dus. Om half negen is het al donker, maar de maan verlicht alles prima. Zaklamp niet nodig. Het is, op een paar krekels na, stil. En dat is fijn. We gaan rond 10u naar bed.

Reacties

Sientje 08-08-2017 08:50 {{button-47649}}

Ik hoop dat jullie vakantie een spannend avontuur wordt. Waar je nog lang van kunt nagenieten.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan