Dag 14 Naar Jalama beach aan de Stille Oceaan

Door De Tichelaartjes - 18-08-2017 05:44

Vanochtend zwemmen we nog even in het “zwemparadijs”.  Dan douchen en op weg naar Jalama Beach bij Santa Barbara. We stoppen nog even bij de Walmart, om water en brood te kopen voor onze laatste 2 dagen.  We rijden de freeway op. Eerst zijn er hier nogal wat olievelden met jaknikkers. Even later zien we weer de goudgele heuvels. Prachtig.

Het is wel weer een beste rit. We stoppen nog om een broodje te eten en rijden dan een soort landweg op met scherpe bochten, omdat we in de heuvels rijden. Deze weg duur nog 25 mijl en dan zijn we bij de kust en de camping. Na een poosje vragen we ons af of we wel goed zijn, maar gelukkig is dit wel zo. Als we om de laatste heuvel  rijden zien we de stille oceaan. De camping ligt direct op het strand en tegen de heuvel op, we kijken zo de oceaan over naar de zonsondergang vanavond.

Het waait wel hard, en zwemmen is niet verstandig, want er is een te sterke stroming.  Er zijn ook bijna geen mensen in het water. De “surfdudes”staan ook op het strand te kijken, met de plankjes in het zand. We gaan een eind langs de zee lopen.

De kust is hier met de rotsen, heuvels en palmbomen wel anders dan langs onze Noordzee. We sprokkelen wat hout op het strand voor het vuurtje vanavond en lopen terug.

Er zijn wel zandvlooien, maar we hebben er niet echt last van. Na het eten gaan we met de lange broek en trui aan kijken naar de zonsondergang. De zon gaat helaas net achter een palmboom en wat wolken verderop onder. De rode kleur van de laatste zon is toch wel mooi.

Filmpje: https://youtu.be/ITioom8S-QM

Reacties

oma 18-08-2017 08:16 {{button-48183}}

Martin vindt jullie verhaal net een spannend boek .Ik ook .Ik lees elke morgen weer met spanning verder en geniet mee .Nu nog de laatste etappe en misschien het laatste verhaal .In ieder geval nog een fijne dag.Als het droog is ga ik vandaag nog even de tomatenplantjes bekijken .

Sandra 18-08-2017 09:04 {{button-48191}}

Heerlijk hoor! Nu even relaxen. Geniet ervan!

Liesbeth 19-08-2017 01:09 {{button-48234}}

Wat is de natuur daar prachtig. Fijn nog even naar de zee. Hoort ook bij vakantie. Geniet ervan. Ben wel benieuwd naar al jullie foto's en verdere verhalen.

Vera 19-08-2017 20:11 {{button-48281}}

Nog de laatste delen voor de liefhebber:

https://youtu.be/mmxnrsAEi-c

https://youtu.be/G5njDx8F3sI

https://youtu.be/QU6t6XjdGoA
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan