Dag 7 van Monument Valley naar Antylope Canyon

Door De Tichelaartjes - 12-08-2017 02:08

We verlaten het RV park na de zonsopgang te hebben bekeken en rijden richting Page om daar naar Antelope Canyon te kijken. De reis gaat voorspoedig, alleen is het even zoeken naar de juiste plek voor rondleidingen in de Canyon.

Na deze gevonden te hebben is het een kwestie van lang in de rij staan voor kaarten. Als we deze uiteindelijk hebben, zijn we om 16.10 uur aan de beurt. Aangezien het nog maar 12.30 is, rijden we alvast naar Lone Rock. Dit is een park kampeerplaats aan Lake Powell. De weg naar het strand is los zand. We blijven staan tot waar het nog hard genoeg is en gaan daar wat eten en zwemmen.

Na lekker gezwommen te hebben gaan we om 14.45 richting de Lower Antelope Canyon, om niet te laat te zijn. Omdat we ruimschoots op tijd zijn, gaan we nog in de schaduw van de camper zitten.

Als het zover is, lopen we met een gids richting de ingang. Daar aangekomen moet we nog ruim 3 kwartier wachten voordat we erin kunnen. We zijn de laatste groep en de ingang is via een smalle trap naar beneden.

Daar aangekomen gaat er een hele wereld open. Door regenwater stromen die zich hierdoor verzamelen tijdens een zogenaamde Flush, heeft alles heel mooi uitgesleten. De gids blijkt een handige fotograaf te zijn, en weet de camera’s op verzoek goed in te stellen voor het gebruik in de Canyon.

Jammer is dat het al laat op de dag is en de zon niet zo mooi meer naar binnen schijnt, wat mooie gezichten en kleuren oplevert. Het echter nog zeer mooi om te zien. De lucht dreigt  en er vallen een paar druppels. Als het veel regent is het niet mogelijk om vanwege het stromend water wat in de Canyon samenkomt te lopen.

De tocht duurt een uur en na elke hoek zie je weer een mooier gezicht dan je al gezien had. De gids is ruimschoots bereidt foto’s van groepjes te nemen.

Op de terugweg naar de kampeerplaats bij Lone Rock rijden we langs de Walmart om nog wat boodschappen te halen. Als we naar binnen gaan begint het te regenen. Als we eruit komen is het droog maar al donker.

We rijden naar Lone Rock en gaan daar eten en slapen.

Reacties

Andre 12-08-2017 10:57 {{button-47870}}

Echt leuk om jullie avontuur te lezen. De foto's zijn ook ontzettend mooi.
Een hele belevenis. Geniet van elk moment.

Sandra 12-08-2017 17:36 {{button-47899}}

Gaafgaafgaaf! 😃

Lam + A 12-08-2017 19:49 {{button-47910}}

Nou ja wat te mooi allemaal. Het is maar goed dat jullie allemaal zo jong zijn (nou ja allemaal??) wat een indrukken allemaal, bijna te veel. Liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan