Dag 10 Naar Las Vegas

Door De Tichelaartjes - 14-08-2017 18:17

We hebben de wekker gezet. Net voor zonsopgang staan we op. Vera, Lieke, Margo en Georgette gaan vanochtend nog een route lopen. Om 12u moeten we de camping af zijn en gaan we door naar Las Vegas. Jasmijn en Johan blijven vanochtend op de camping om wat uit te rusten en op te ruimen en af te wassen.  Jasmijn gaat nog even de rivier in. We lezen de berichtjes nog even van de mensen thuis. Een aantal van onze volgers zijn nu ook op vakantie. Fijn hoor dat onze beide buurtjes ook met ons meeleven. En inderdaad, voor deze trip moet je toch wel een klein beetje fit zijn!

Vandaag gaan we met ons 4-en naar de Temple of Sinawava helemaal boven in het park. We moeten wel opschieten anders lukt het ons niet. Boven bij de Temple of Sinawava kun je ook nog een hike maken van van 3 uur heen en 3 uur terug door de rivier, met speciale schoenen die je kunt huren. Het spijt ons verschrikkelijk dat wij hiervoor geen tijd hebben. Het is een dagtocht. Helemaal bovenaan waar de rivier ontspringt schijn je ook te kunnen zien hoe er regen ontstaat. Echt jammer dit. We gaan de hike lopen tot aan het begin van het pad waar je de rivier in moet en weer terug. Aangekomen bij de bus naar boven staat er al een fikse rij. We ontmoeten echte “nice guys”, 2 vrienden die wel de hele dag gaan lopen en ze hebben er veel zin in. De ene is gewoon een beetje zenuwachtig, omdat hij het allemaal zo mooi en spannend vindt, wat we best snappen.  Ze zijn een hele week in Zion NP en gaan alles zien en doen, waar we toch een beetje jaloers op zijn.  Ze komen uit L.A. En alweer zitten we al pratend zo in de bus. De rit duurt 40 min. Maar gelukkig is er veel te zien en we krijgen info over het park en wat er allemaal te zien is. Het voelt hier wel een beetje als Plitvic Kroatië, maar toch anders. Boven gekomen gaan we snel op weg. Het is hier een stuk groener dan de route van gisteren. De route loopt  5km veel in de schaduw, omdat het pad smal tussen de bergen loopt. Best nog fris, omdat we ook vroeg zijn. Het pad loopt parallel aan de rivier. Als we aankomen bij de plek waar je alleen nog maar verder door de rivier kunt, hebben we mooi uitzicht. We zijn wel sneu als we veel mensen de rivier verder op zien lopen. We zien ook onze nieuwe vrienden de rivier instappen. We keren om en lopen terug. De bus staat klaar en we gaan naar beneden. Lieke wil graag een tas kopen, maar ze kan met haar pas niet pinnen. Alleen met de Credit Card die Johan bij zich heeft. Jammer voor haar. Om even voor 12u vertrekken we naar Las Vegas. 260 km als ik het goed heb.

Het landschap veranderd al gauw van groen en bergachtig in woestijn. We zien hier ook de Joshua Trees, waarvan we toch gelezen hadden dat deze bomen alleen in Joshua Tree stonden. Misschien jokken de Amerikanen een beetje, of we hebben het niet goed gelezen. We stoppen bij de Target, Volgens de kinderen een super supermarkt. Al gauw zien we dat we hier geen groenten en brood kunnen kopen, en rijden verder naar de Walmart. Snel kopen we wat op ons lijstje staat en rijden door. Vandaag valt de rit mee. Als we Nevada inrijden gaat de tijd lekker weer een uurtje terug. 25 uur hebben we vandaag, wat een meevaller. Na toch even zoeken, vinden we het RV-park rond 4 uur.  Circus Circus, in het centrum van Las Vegas. Heet hier jongens! We duiken het kleine zwembad in en maken broodjes beefburger.

Dan gaan we Vegas in. We lopen "The Strip" op. Gokhallen, zwevers, van die flikkerende reclame borden en veel verlichting.

We drinken wat en lopen terug. In de camper even douchen en dan naar bed. Het is al laat. Morgenochtend doen voor het eerst kalm aan en gaan dan naar de andere kant van Las Vegas, omdat er op Circus Circus voor 2 nachten geen plek meer voor ons was.

Reacties

Sandra 14-08-2017 19:06 {{button-48008}}

Mooi verhaal. Als het lukt, bezoek dan ook Freemont Street, het oude Vegas. Erg leuk!

Liesbeth 14-08-2017 20:41 {{button-48011}}

Het is ontzettend leuk om iedere dag even jullie blog te lezen. En nu na al dat natuurschoon de stad Las Vegas. Kun je de reis terug verdienen.(Je weet maar nooit) .

oma 14-08-2017 22:02 {{button-48014}}

Het is hier 10 uur en gelukkig keek ik nog even.Je weet immers nooit !Heel wat anders dan de natuur waar jullie vandaan kwamen maar vast ook een hele belevenis .Jammer dat jullie niet die hele tocht konden maken maar wie weet komt er in de toekomst nog eens een kans .Tot de volgende keer .

Sabine 14-08-2017 22:19 {{button-48016}}

Wat een prachtige reis. Wat zien jullie veel moois. Jammer dat jullie door tijdgebrek niet verder konden.
Nog een nachtje slapen en dan kan er verjaardag gevierd worden. Lieke van harte gefeliciteerd. 21 worden in Las Vegas. Had je dat kunnen dromen?!

Andre 15-08-2017 00:10 {{button-48020}}

Het ziet er allemaal geweldig uit. Wel jammer dat je dan niet alles kunt doen. Jij hebt ook echt een hele strakke planning. Nu in Las Vegas. Even tot rust komen en genieten van alles wat je daar ziet. Lieke van harte gefeliciteerd een betere verjaardags plek kunje niet hebben. Mocht het tot een hangover komen en je kunt de meiden niet weer vinden kijk dan eerst bij de turnhallen er zijn er genoeg daar. Heel veel plezier in Las Vegas.

Martin 15-08-2017 07:28 {{button-48025}}

"Mam, wat eten we?" 'Niks!' "Mmm." Hahaha, ik vind de filmpjes erg leuk.

Desiree 17-08-2017 06:08 {{button-48130}}

Jullie vervelen je echt niet lees ik .
Had dat ook niet verwacht hoor in de USA..haha
Volop genieten en veel indrukken oo doen.
Nog veel plezier en groetjes vanuit Emmen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan