Dag 13 Door Sequoia park en naar Bakersfield

Door De Tichelaartjes - 17-08-2017 06:48

Na een koude en ook scheve nacht (de camper stond echt niet waterpas hier) gaat Georgette om 8 uur, even een praatje maken met de Ranger. We hebben geluk. Op nog geen 1,5 km van de kampeerplek staan de Sequoia bomen. In dit park staat ook de hoogste boom ter wereld. We weten al dat we hier niet bij kunnen. Deze staat op onbegaanbaar gebied in het park. We ontbijten aan de scheve picknickbank en rijden op advies van de Ranger, omdat het 1,5 km pad naar het begin van de route best stijl is om te lopen, naar de parkeerplaats waar het wandelpad naar de bomen begint.

We laten de vriendin van Smurf achter om zo andere figuren te kunnen ontmoeten. Smurf en zij nemen afscheid.

 We kunnen daarna dan ook gelijk door naar Bakersfield.  Op de parkeerplaats zien de reusachtige bomen al staan.

Het is een kleine wandelroute naar “El Gerenal” ook wel de “Nations Christmas Tree” genoemd. Dit is de op 3 na hoogste boom. 

We hebben moeite met de foto’s: de bomen zijn  nogal hoog. 

Na de bomen bekeken te hebben gaan we op weg naar Bakersfield. Daar hebben we gereserveerd op een park met voorzieningen en een klein zwembad en aan de rivier. Verder is daar niets te zien. Maar het lijkt ons wel lekker, omdat we nogal moe zijn, en wel even wat rust willen. Het is 2,5 uur rijden. RV-park is zo gevonden en hup het mega-zwemparadijs (zie foto) in!

De temperatuur is hier heerlijk. 32 graden en een klein windje. We blijven de hele middag hangen en zwemmen. De camperplaats is o.k.: asfalt en een beetje gras. Goede wifi hier, ook belangrijk. Lekker uitrusten vandaag.

Reacties

oma 17-08-2017 07:16 {{button-48132}}

Had op de kaart al gezien dat jullie veel moesten rijden .maar ook dit is een groot avontuur .Ben toch blij dat jullie geen beer tegen kwamen .En nu een dag uitrusten is ook heerlijk .Dat kampvuur ziet er gezellig uit .Ik wil wel graag zo'n grote dennenappel Lieke .Die kleine van jou doet goed zijn werk .Je hebt trouwens een mooie jas .Ik ga aftellen en ondanks de blog ben ik ook benieuwd naar jullie verhalen.Allemaal een knuffel.!!

Sandra 17-08-2017 20:23 {{button-48166}}

Poeh! Wat een werkvakantie. Maar wel mooie verhalen en foto's!

Martin 17-08-2017 20:29 {{button-48167}}

Bedankt voor de update. Het is net een spannend boek.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan