Dag 9 Zion national park

Door De Tichelaartjes - 13-08-2017 06:12

Wat ontzettend leuk om te lezen dat jullie thuis ook meegenieten. Sandra bedankt voor de tip van het zwilkje! We maken er regelmatig gebruik van. En nee Martin, Vera geeft geen commentaar bij het filmen. Het is Go-pro, en diep van binnen wil je dat ook niet J. Ze wordt er wel steeds handiger mee.  Ook valt  op dat oma steeds als eerste de blog leest!  Zijn er nog meer mensen die graag een foto van de slaapplekken in de camper willen? We kunnen helaas de mooiste foto’s niet plaatsen, ze moeten omgezet worden naar kleinere bestanden, en deze vakantie is gewoon echt best druk. En slecht internet.  We komen per dag meer dan 24 uur tekort. We hebben ook amper tijd voor de blog. Maar we zetten door voor jullie thuis!

Het was kkkkoud vannacht. We zorgen dat we snel op pad kunnen. Een broodje uit het vuistje en langs de dump om het afvalwater te dumpen en de watertank te vullen. De zon schijnt. Onderweg stoppen we even om het propaan gas bij te vullen, en zijn gelukkig vlot in Zion NP. We laten de parkpas zien en moeten tol voor de tunnel betalen. Dit omdat de camper te hoog is en door het midden van de tunnel moet waarbij de rijbaan van de andere zijde afgezet moet worden.

 Het is hier prachtig, mooie bergen, groen en riviertjes en we vinden nu al jammer dat we hier ook maar 1 nacht staan. We zijn er om 11u al en mogen gelukkig de camping al op. Net even buiten het park. We hebben een plek aan de rivier met lekkere stroming.

Margo pakt de zwemband en ze gaan op de band de rivier af. Ondertussen wassen we een paar shirtjes en onderbroeken, Als we het willen ophangen zien we een dreigende lucht.

Maar ook nu laten we ons niet weerhouden en trekken er rond 1 uur op uit. In de bus naar Zion NP Visitor Center ontmoeten we andere Nederlanders uit Tynaarlo. We kletsen in de rij voor de bus die ons naar de door ons gekozen wandelroute brengt en dat is maar goed ook, we staan een uur (… pff) in de rij. De route gaat naar de Emerald falls. Watervallen dus. Ook hier genieten we volop. Van regen is geen spoor te bekennen. Het is toch wel een stevige tocht lang kliffen en rotsige paadjes. Erg leuk. De middag is zo om. Bij de camper gaan we de rivier nog even in, en ook is er een piepklein zwembad, waar de dames toch even zwemmen.

 

Als we ons eten bijna op hebben, het is inmiddels 19.45u, begint het toch te onweren. De temperatuur blijft goed, maar we moeten helaas de camper in. Nu wel even tijd om de blog bij te werken. Het plan morgen is weer vroeg op. We willen nog een klein trail lopen, omdat het zoooo mooi is hier. Om 12u moeten we de camping af en gaan we op naar Las Vegas. Onderweg hopen we nog op een grote supermarkt zodat we nog wat kunnen inslaan. We zijn eigenlijk nog niet veel winkelcentra tegengekomen. Onderweg zien we niet veel dorpen en steden. Alles ligt hier ver van elkaar en is dun bevolkt. Heel veel ruimte nog hier in de USA.

Filmpje: https://youtu.be/bdpgyrsxI0g

https://youtu.be/DkMEfLkm3Bs

https://youtu.be/pKYVWiX5ESU

 

Reacties

Sandra 13-08-2017 10:17 {{button-47934}}

Ja, het is hard werken zo'n vakantie. Maar de moeite waard. Dit pakken ze jullie niet meer af. Het kan er flink koud zijn, hè? Je zit in de woestijn, overdag heel erg warm en 's nachts koud. Slaapt iig lekker. Ben benieuwd hoe jullie Las Vegas vinden straks! Groetjes

Martin 13-08-2017 10:19 {{button-47935}}

Het is zo herkenbaar! Met terugwerkende kracht noemde ik het een werkvakantie. Het bijhouden van een blog is ook geen sinecure bij zo'n 'werkvakantie'. Waar je normaal zou gaan zitten om een boek te lezen moet je schrijven. Maar wat leuk. Dit zal de vakantie zijn waar jullie de rest van het leven aan terugdenken. Wat een mooie herinneringen...(ben ik nu eerder dan oma?)

oma 13-08-2017 20:03 {{button-47961}}

De twee oma's zitten nu te kijken .Ik kan niet onder woorden brengen hoe prachtig ik die uitzichten vind .Geweldig en wat ben ik jaloers .!!We hebben vanmiddag in de tuin gezeten en Catrien zakte door een tuinstoel .Gelukkig liep het goed af en kwamen net Rinus en Tiny de tuin in wandelen anders had ik het alarm aangezet .Nog veel plezier en geniet en geniet .Groeten dit keer van de twee oma's

Monique 13-08-2017 21:52 {{button-47965}}

Wat een fantastische reis zijn jullie aan het maken. Een reis die jullie nooit zullen vergeten en dat met z'n allen als gezin. Prachtige foto's en leuke filmpjes. We wensen jullie nog een hele goede reis en geniet met z'n allen van al het moois wat jullie tegen komen. Heel veel plezier en allemaal gezond en wel weer thuis komen. Liefs en de hartelijke groetjes van jullie buurtjes.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan