Dag 6 Naar Monument Valley

Door De Tichelaartjes - 12-08-2017 01:42

Woensdag 9 augustus. De zesde dag alweer en de tweede overnachting bij de Grand Canyon. De nachten zijn hier kouder en we hebben slaapzakken over ons heen gedaan. ’s Morgens als we weer vroeg op  zijn is het nog maar 12 graden buiten.

Na het eten gaan we richting Monument Valley. We rijden de camping af en de navigatie leidt ons langs het deel van de Canyon waar we nog niet geweest zijn. Op het laatste puntje gaan we nog even kijken bij Dessert View. Hier is het einde van de grote Canyon en we kijken aan ook woestijnachtig gebied in.

Onderweg zien we het landschap veranderen en we rijden vele mijlen om in Monument Valley te komen. Als we halverwege tanken en in de camper wat gaan eten, vraagt een oude indiaan of hij mee kan liften. Hij belooft ons niet te overvallen. Ik maak me ervan af door te zeggen dat we nog niet weggaan en nog even hier blijven.

We rijden de staat Utah in. Hier is een tijdsverschil met Arizona. Het is 1 uur later. En dat gaat helemaal vanzelf. Daar gaan we natuurlijk wel rekening mee houden als we morgen terug rijden naar de Antelope Canyon.

Eenmaal aangekomen in Monument Valley rijden we het RV park voorbij. Ondanks dat de navigatie aangeeft dat we er zijn. Ik herken er geen RV park in. Het is een veredelde parkeerplaats. Maar we hebben geboekt en betaald dus eenmaal omgedraaid rijden we erop. We staan compleet op de vlakte tussen de Monument bergen in.

 Er staat slechts één andere trailer op het park. Bij nader inzien is het hier prachtig. Net alsof je midden in een film zit. Gaande weg komen er meer mensen het park oprijden.

Na iets gedronken te hebben, vragen we de eigenaar van de camping waar we het mooiste uitzicht hebben. Dit is een jonge indiaan die ons een kant opwijst waar mooie parkeerplaatsen zijn en een andere kant op het door indianen beheerde park in. We gaan eerst de ene kant op en lopen het laatste stuk naar een berg toe. Daarna rijden we naar het door indianen beheerde park. De omgeving is hetzelfde en na de poort moet je parkeren en kun je excursies etc. doen. Dit lijkt ons niets en we draaien de camper een weggetje in en rijden terug en gaan eten maken.

Na het eten maken we nog wat foto’s van het uitzicht, kijken naar zonsondergang en wordt er nog wat gelezen en filmpjes gemonteerd.

Reacties

oma 12-08-2017 02:41 {{button-47844}}

Ik geniet midden in de nacht van jullie verslag .Ik kon niet slapen maar dit is de moeite waard om wakker te zijn .Ik kijk al weer uit naar jullie volgende verhalen .

Martin 12-08-2017 17:41 {{button-47900}}

O wat ben ik benieuwd naar het gemonteerde filmpje... Gaaf hoor!

Desiree 13-08-2017 10:44 {{button-47939}}

Wauw...wat ontzettend mooi
En wat leuk om jullie op deze manier te volgen.
Nou Frans is om en wil ook naar USA..hahs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan