16 sept. - Schiphol - San Francisco dag 1

Door Jos&Nelleke Schelfhout - 16-09-2018 09:56

Na een relaxte dag inpakken vanmorgen toch wat stress: extra rondje dorp want Jos dacht dat hij zijn portemonnaie was vergeten wink. Zat gewoon in zijn rugzak. Ook nog even de powerpack uit zijn koffer halen die in handbagage hoort. Maar nu ‘ready for take off’ to San Francisco ✈️. Waar we ruim 2,5 dag dr tijd hebben om de stad te ontdekken. Daarna: camperen door nationale parken !

Een extra lange dag ... met 9 uur tijdverschil. Een superrelaxte vlucht, over IJsland Groenland en Canada, en geen orkaan Florence in de buurt gelukkig. Vanaf t vliegveld met ‘ Bart’ (metro) naar Powell Street. Music everywhere 🎶 op het plein en gelukkig ligt het hotel om de hoek. Heel vreemd om dan direct een stel mensen uit ons dorp te treffen. 

Na een uurtje rust gaan we op pad om de sfeer van San Feancisco te proeven. Direct bij Powel Street stuiten we op de De Cable Car en $ 7 p.p. lichter, een uur in rij en ondertussen onze eerste hot dog etend, kunnen we dan eindelijk in dit prachtige houten rijtuig. leek ons wel wat; De kabel die in de straat weggewerkt zit trekt de Cable Car naar boven de steile heuvels op, en vervolgens duiken we weer naar beneden. Een leuke ervaring. Fischerman’s Wharf is eindstation en zoals we al hadden gehoord, heel erg toeristisch. Maar de zon schijnt, er is overal music op straat en de koffie en koeken bij Boudain zijn heerlijk. Het is inmiddels 19.30 (Nederland tijd 5.30). We vinden het welletjes en gaan met de Cable Car terug naar t hotel en lekker slapen. Morgen de hop on hop of bus. 

Reacties

Corrie 16-09-2018 10:00 {{button-55618}}

Heel veel plezier !!!

Nel 16-09-2018 13:34 {{button-55631}}

Goede reis en heel veel plezier!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan