3 okt. - Lower en Upper curves in The Canyons Page - dag 18

Door Jos&Nelleke Schelfhout - A couple of years ago

Als ik even na 6.30 uur het gordijn opzij schuif zie ik dat de zon bijna opkomt! Eruit dus! Wat een cadeautje!  Dat licht, de rust, de konijntjes die voor me uit spingen. Ook Jos zie ik even later verschijnen. Het gedoofde vuur van gisteravond begint weer te op te laaien, dat dikke houtblok is blijven gloeien. Voor we weggaan eerst water er overheen. 
Wat ziet alles er anders uit met de zon! We zijn ruim op tijd voor de Lower canyon Tour. Via een viertal trappen dalen we af in de canyon, gelukkig is dat met mijn knieën (met brace) goed te doen. Wat indrukwekkend ! Het licht, de vormen, steeds weer nieuwe verrassingen (zie de foto's). De 'guide' weet precies waar en hoe de mooiste foto's te maken zijn. Dit hadden we niet willen missen. Daarna koffie met cheesecake/muffin en via Page-shops een lekkere dark wine voor vanavond gekocht. 
Dan is het tijd voor de Glen Canyon Dam Tour! eerst langs een detectiepoort, dan dalen we met de lift af naar de dam! Je loopt dan bovenop de dam!  Vervolgens met de lift verder naar beneden in de dam waar de turbines staan die elektriciteit leveren. Je moet er niet aan denken wat voor watermassa er aan de andere kant tegen de dam aandrukt 🙄. Na de Hooverdam is dit de grootste.
Na deze indrukwekkend rondleiding lunchen we bij een schitterend uitzichtpunt aan het meer in de zon!  We hoorden vandaag dat het slechte weer te wijten is geweest aan de orkaan Rosa vanuit Mexico. Vandaag zijn er nog wel volop wolken aan de horizon, wel schitterend, gelukkig geen regen. Om 15.00 uur melden we ons voor de Uppercanyon Tour in Page zelf. In een open soort van truck worden we in een rotvaart naar de canyon vervoerd. Hoewel we het verrassende van de canyons vanmorgen al hebben beleefd, is het opnieuw een fantastische beleving. Kleuren, vormen, wendingen in het gesteente en dat alles veroorzaakt door water. fantastisch! 
Terug naar onze plek 101 op de camping; blijkt die inmiddels bezet! Toch niet weer?
Het blijkt dat we zelf in de fout zijn gegaan en op no 99 hebben gestaan.  Afin, een plekje opschuiven dan maar.  Zon, wijntje en uitzicht zijn perfect en vanavond maakt Jos de maaltijd, instant pittige noedels met een worstje.
Het houtblok dat gisteravond niet helemaal opbrandde gaat er nu aan ! Het weerlicht in de verte, hopelijk blijft het ver weg. 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!