Alie Scholten

Reisadviseur Alie Het leuke aan mijn werk als reisadviseur vind ik de afwisseling en het persoonlijke contact. Geen reis is hetzelfde en dat is ook waarom ik Amerika en Canada zulke fantastische bestemmingen vind. Of je nou van cultuur of natuur houdt, een shopper of een museumliefhebber, strandliefhebber of fanatiek wintersporter bent, in Amerika en Canada vind je het allemaal. Ik help graag om bij jouw wensen de perfecte reis samen te stellen!

Bezochte gebieden

New York, West-Amerika, Oost-Canada en Amerika

Reisadviseur Tioga Tours

Favoriete steden

  1. New York
  2. San Francisco
  3. Seattle

Favoriete parken

  1. Zion National Park
  2. Grand Canyon
  3. Yosemite National Park

Tips

  • Ga fietsen in New York. Ik heb zelf een fietstocht gemaakt met een gids door Brooklyn, Little Italy & Chinatown: een aanrader! Het lijkt misschien eng om tussen het drukke verkeer door te fietsen, maar er zijn al veel fietsstroken in New York en fietsen wordt steeds populairder. Zeker voor mensen uit fietsland Nederland is het “a piece of cake”.
  • Ook zo’n fan van Grey’s Anatomy? Dan moet je natuurlijk Seattle bezoeken. De Space Needle en de ferry zijn dé herkenningspunten uit de serie, maar breng vooral een bezoek aan Pike Place Public Market, de oudste nog actieve boerenmarkt in de Verenigde Staten. Wereldberoemd zijn de vliegende vissen van Pike Place Fish Company.
  • Heb je geen hoogtevrees en ben je niet claustrofobisch? Breng dan een bezoekje aan de Lower Antelope Canyon. De rotsformaties en kleuren zijn fantastisch en met de goede tips van de gidsen maakt iedereen prachtige foto’s.
  • Laat je auto of camper lekker staan in Las Vegas en koop een kaartje voor de Deuce. Deze bus rijdt helemaal van de zuidkant van de Strip naar Fremont Street en stopt bij vele grote themahotels en outlet winkelcentra. Een kaartje voor 24 uur kost slechts $8 (mei 2016).
Reisadviseur Tioga Tours

New York

Start spreadin' the news, I'm leavin' today. I want to be a part of it, New York, New York! Wie kent dit nummer niet? Steeds als ik aan New York denk krijg ik dit nummer in mijn hoofd. Ik heb al veel wereldsteden bezocht, maar New York is echt mijn nummer één. Zodra je aankomt in Manhattan is het alsof je op een filmset bent. Je ziet het zo vaak in films, series en het nieuws en dan loop je opeens zelf tussen de wolkenkrabbers en gele taxi’s, fantastisch! Natuurlijk moet je naar Times Square, Empire State Building, 9/11 Memorial en Wall Street, maar het is ook heerlijk om gewoon ergens te gaan zitten en het drukke New Yorkse leven aan je voorbij te laten trekken. En als je echt even rust wilt, raad ik aan om met de ferry over te steken naar Brooklyn en te genieten van de prachtige skyline van Manhattan vanuit Brooklyn Bridge Park.

New York stedentrip

West-Amerika

Wat een fantastische reis hebben we gemaakt door West Amerika! We beginnen in San Francisco, een heerlijke stad om lopend en per openbaar vervoer te verkennen. Na twee nachtjes verkennen we met onze huurauto de prachtige kustroute Highway 1. We rijden langs leuke plaatsen en prachtige uitzichtpunten naar Los Angeles: een uitgestrekte stad waar eigen vervoer een must is. Het eerste National Park dat we bezoeken, is Joshua Tree. Een heel bijzonder park met mooie rotsformaties en natuurlijk de bekende bomen. Eindeloze woestijnwegen brengen ons naar Lake Havasu, een oase in de woestijn. Via een stukje Route 66 rijden we naar Grand Canyon. Ons hotel ligt in Tusayan en we besluiten na het eten meteen met de shuttlebus naar een van de uitzichtpunten te gaan. Het is druk, maar het prachtige uitzicht is zeker de moeite waard! Het gratis shuttlebus-systeem werkt fantastisch en we hebben mooie wandelingen gemaakt langs de kloof.

Vlak voor Page komen we langs Horseshoe Bend, een bijzonder fotogeniek punt waar de Colorado River een bocht maakt door de rotsen. Ook bezoeken we de beroemde kloof Antelope Canyon: we gaan voor de iets avontuurlijkere Lower Antelope Canyon waarin we via smalle ladders afdalen. Deze excursie is echt een aanrader en één van de hoogtepunten tijdens onze reis! Ook Zion National Park overtreft mijn verwachtingen: zeker de moeite waard om twee nachtjes te blijven in deze prachtige natuur. Via Las Vegas en Death Valley rijden we naar Mammoth Lakes: van 36 graden, zoutvlaktes en zandduinen, gaan we naar 3 graden, lichte sneeuw, dennenbomen en witte bergtoppen. Wat een contrast! Door sneeuwval is helaas de Tioga Pass naar Yosemite gesloten. We nemen daarom de noordelijke route langs besneeuwde bergtoppen en bevroren meertjes. Yosemite is het laatste National Park van onze reis. Het is een erg populair pak, maar we begrijpen waarom: De watervallen zijn fantastisch! Wat indrukwekkend, al dat water dat naar beneden stort, je hoort het al van mijlenver!

Reisadviseur Tioga Tours Reisadviseur Tioga Tours
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan