Monique van Schoonhoven

Monique Tioga Tours Na zeven jaar elders in de reiswereld te hebben gewerkt, wilde ik me meer verdiepen in de twee bestemmingen waar al een lange tijd mijn passie ligt: Canada en Amerika. Sinds augustus 2014 ben ik werkzaam bij Tioga Tours; een mooi bedrijf met ongelooflijk veel kennis van Amerika en Canada.

Bezochte gebieden

West-Canada, Zuidwest-Amerika, Yukon

Favoriete steden

  1. New York
  2. Vancouver
  3. Montréal
West-Canada

Favoriete parken

  1. Banff National Park
  2. Jasper National Park
  3. Pacific Rim National Park

Tips

  • Rijd Highway 99 (ofwel Duffey Lake Road) tussen Lillooet en Pemberton.
  • Maak vanuit Tofino op Vancouver Island een beren- en/of walvisexcursie! Wil je orka's zien? Bezoek dan Campbell River.
  • Bezoek het veelzijdige Pacific Rim National Park met gematigd regenwoud, prachtige stranden en de bijzondere Wild Pacific Trail
West-Canada

Canadese Rockies

In de zomer van 2014 heb ik drie weken per auto door West-Canada gereisd. Een reis om nooit te vergeten: wat een indrukken! We startten in de Canadese Rockies, waar bergen, meren, bossen en gletsjers het uitzicht bepalen. Het uitzicht is telkens anders en je komt ogen tekort omdat je op zo veel plekken tegelijk wil kijken. Twee bijzondere canyons zijn de Johnston Canyon (Banff) en Maligne Canyon (Jasper). Vervolgens ging de reis via Mount Robson - de hoogste berg van de Canadese Rockies - naar het Wells Gray Park, waar ontelbaar veel watervallen zijn. Rond de bergwereld van Whistler zijn vele outdooractiviteiten. Ook Vancouver Island vond ik gaaf; er kan wildlife gespot worden! Ga na een dagje gezellig winkelen in Victoria eten in de gezellige Irish Times Pub en luister naar live muziek.

West-Canada

The Big Apple

In oktober 2012 ben ik een week in New York geweest: een geweldige stad waar je je geen moment hoeft te vervelen. Geniet vanaf het Empire State Building en Rockefeller Center van het uitzicht op de stad met het grootse Central Park. Een bezoek aan het indrukwekkende 9/11 Memorial en Museum sleept je mee naar de heftige periode van toen. Ga met de boot naar het Statue of Liberty en bewonder dit symbool voor de vrijheid van dichtbij. Op het vlakbij gelegen Ellis Island is een museum ingericht over de historie van de immigratie.

Statue of Liberty

Yukon

In september 2016 heb ik een schitterende camperreis door de ongerepte en uitgestrekte Yukon gemaakt. Het heeft me verrast met zijn prachtig geel gekleurde bladeren die prachtig afsteken tegen de groene naaldbomen en de heldere meren. In september bestaat ook de kans dat je het magische Noorderlicht kunt zien. Een absoluut hoogtepunt vond ik de avontuurlijke tocht over de met gravel bedekte Dempster Highway waar ik onderweg een wolf tegenkwam. De hobbelige rit voert je langs uitgestrekte toendra's, besneeuwde bergen en heldere meren. Onderweg kom je weinig ander verkeer tegen. Skagway is een gezellige toeristenplaats van waaruit je een prachtige treinreis over de White Pass kunt maken. In Kluane National Park heb ik geweldige wandelingen gemaakt met uitzichten op hoge bergen, gletsjers, bossen en weides. Uitgebreide informatie over de vele (wandel)mogelijkheden kun je vooraf verkrijgen in het bezoekerscentrum.

West-Canada
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 15 juni, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan