Nienke Nieuwenhuis

Reisadviseur Nienke Als reisliefhebber is het fantastisch om je te verdiepen in 2 schitterende landen: Amerika en Canada. Reizen is mijn passie en als je van je hobby je werk kunt maken, is dat geweldig! Na 12 jaar in de reiswereld gewerkt te hebben met bestemmingen dichter bij huis, ben ik in 2017 de uitdaging aangegaan bij Tioga Tours. Vertel me je reiswensen en ik help je graag bij het samenstellen van jouw droomreis!

Mijn Bucketlist Amerika & Canada

  • Stedentrip naar New York ^check
  • De Sunshine Coast Trail lopen in West-Canada
  • Escape from Alcatraz: zwemmen van Alcatraz naar San Francisco

Mijn tips

  • Geocaching is fantastisch in Amerika, dus neem je GPS mee. Ze maken er vaak echt werk van en je vindt ludieke caches op prachtige en onontdekte plekken. De manier om het land eens op andere wijze te ontdekken.
  • Neem een kijkje bij het visitor center van de natuurparken. Hier vind je veel informatie, vaak een een mooie film over het park en de medewerkers hebben veel goede tips. Bijvoorbeeld waar je het beste kunt zijn voor de zonsondergang, de actuele rangerprogramma's en onontdekte wandelpaden.
  • Reizen jullie met kinderen? In veel nationale parken is een Junior Rangerprogramma. Haal het Junior Rangerhandboek op bij het bezoekerscentrum en verken het park. Als beloning krijgen de kinderen een 'Junior Ranger Badge' bij terugkomst.

West Amerika

Afgelopen voorjaar ging een grote wens van mij in vervulling: ik mocht op pad met een camper naar Yellowstone en de andere grote nationale parken van West-Amerika! Heerlijk kamperen in de natuur, op zoek naar beren, herten, bizons, eekhoorns en ander wild. Wandelschoenen aan en fotocamera mee. Elke dag was weer een nieuwe ontdekkingstocht.

Hoogtepunten van mij reis waren:

  • De kleurrijke hete bronnen, stomende geisers en rijke wildlife van Yellowstone
  • Het verrassend schitterende en veelzijdige Grand Teton, een echte aanrader voor wandelaars en natuurliefhebbers
  • Sterren kijken in de Grand Canyon. Net in de dagen dat ik er was, was het nieuwe maan en er was een speciaal Night Sky programma. Er waren veel amateursterrenkijkers met hun telescopen die afgesteld stonden op allerlei planeten, de maan en andere sterrenstelsels.
  • De steile en uitdagende wandeling in Zion: de Angel's Landing Trail
Reisadviseur Nienke

Florida

In 2008 heb ik een korte autorondreis door Zuid-Florida gemaakt. Een heerlijke bestemming, niet in de laatste plaats vanwege het lekkere weer. Hoogtepunten voor mij waren Sanibel Island met het J.N. 'Ding' Darling Wildlife Refuge en de Anhinga Trail in de Everglades, waar ik oog in oog stond met een alligator.

Reisadviseur Nienke
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan
{{javascripts}}