Rianne Wouterson

Reisadviseur Tioga Tours Sinds 2011 stel ik reizen samen naar twee fantastische landen: Amerika en Canada. In al die jaren heb ik heel wat mooie reizen mogen maken. Hoewel West-Amerika stiekem wel favoriet blijft, vond ik ook Oost- en West-Canada erg mooi en heeft de zuidelijke gastvrijheid in de Deep South me blij verrast.

Bezochte gebieden

West-Amerika, West-Canada, Oost-Canada, Deep South, Florida, Chicago, New York & Washington

Favoriete steden

  1. New York
  2. Chicago
  3. New Orleans
Tioga Tours Rianne

Favoriete parken

  1. Zion National Park
  2. Valley of Fire State Park
  3. Canyonlands National Park

Tips

  • Highway 1 met een bezoekje aan Julia Pfeiffer Burns State Park, Big Sur (Californië).
  • Neem een duik in het John Pennenkamp State Park (Florida), waar je prachtig kan snorkelen en kan duiken naar het Christus-beeld dat op de bodem staat.
  • Bezoek naast Arches ook het fantastische Canyonlands met prachtige vergezichten!
  • Maak een excursie naar Bonaventure Island, een eiland bewoond door jan-van-genten. Je kunt hier met de boot naartoe vanuit Percé (Québec).
Tioga Tours Rianne

Oost-Canada versus West-Canada

In 2011 bezocht ik Québec City en het Gaspé-schiereiland in Oost-Canada. Dit prachtige stuk van Québec, met onder andere de Percé Rock, is nog niet zo toeristisch en lag er in oktober prachtig bij dankzij de herfstkleuren. West-Canada is weer heel anders. Het is een uitstekend gebied om met de camper te ontdekken en ik heb dan ook genoten van alle meren, watervallen en berggebieden. Ook Vancouver Island is een aanrader en een bezoekje aan de stad Vancouver mag in je reis door West-Canada niet ontbreken.

Tioga Tours Rianne

Deep South

Tijdens mijn meest recente reis bezocht ik het zuiden en oosten van Amerika. De zuidelijke gastvrijheid was vooral in het leuke en gezellige New Orleans duidelijk voelbaar. De muzieksteden Memphis en Nashville zijn ook zeker de moeite waard! De geschiedenis en de plantagehuizen onderweg maken de reis extra indrukwekkend. Via de Blue Ridge Parkway en Shenandoah National Park, met mooie vergezichten en natuur, kom je uit in de bruisende stad Washington DC. Het bezoek aan New York zal mij lang bijblijven, deze metropool moet je een keer bezocht hebben!

Tioga Tours Rianne

West-Amerika

Hoewel ik al veel van Amerika en Canada heb gezien, blijft West-Amerika toch favoriet. Hier word je elke keer weer verrast door de natuur. Yosemite National Park is een prachtig bosrijk park met hoge bergen, terwijl Bryce Canyon bekend staat om de rode gesteenten. De Grand Canyon is adembenemend mooi! En ook de Pacific Coast Highway, een kronkelende kustweg langs badplaatsen met uitzicht over de zee, verrasten mij.

Tioga Tours Rianne

Florida

Tijdens mijn reis in september 2015 naar Florida liet ik mij verrassen door parelwitte stranden, de helderblauwe zee en een heerlijke temperatuur. Wie gek is op mooi weer, prachtige stranden en pretparken kan zijn hart ophalen in deze Sunshine State! Ik vond met name de Florida Keys erg indrukwekkend. Vanaf Miami volg je de Overseas Highway over de uitgestrekte oceaan naar deze kleinere eilanden. De Keys zijn een paradijselijke bestemming voor wie houdt van snorkelen.

florida reis

Rocky Mountains & Chicago

In het voorjaar kwam een grote wens uit: een reis naar Yellowstone! De rondreis startte in Denver. De Trail Ridge Road leidde ons door The Rocky Mountains richting Arches. Via Dinosaur reden we naar Grand Teton National Park wat grenst aan het oudste nationale park ter wereld: Yellowstone. Hier vind je kolkende rivieren, geisers, warmwaterbronnen, bizons en beren! We reden door weids Wyoming en eindigden de reis in Rapid City. Onderweg is er zoveel te zien: Devil’s Tower, Badlands, Custer State Park, Wind Cave National Park, Crazy Horse Memorial en Mount Rushmore. We sloten de reis af met een stop-over in Chicago, the Windy City. Deze bruisende stad aan Lake Michigan barst van de musea, winkels, stadsparken, strand en muziek!

Yellowstone National Park
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan