Lisa Huis in 't Veld

Lisa Tijdens mijn eerste reis naar Amerika (2012) liep ik een virus op. Niets ernstigs, maar het leidde tot een enorme drang om steeds meer van het land te ontdekken. Het Amerika-virus is een hardnekkig virus. Na vijf reizen ben ik nog niet immuun. Stiekem hoop ik dat het virus nooit over gaat. Mijn overzeese ontdekkingen deel ik in de magazines, reisgidsen, artikelen en blogs die ik voor Tioga Tours maak.

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Rocky Mountains, West-Canada, Oost-Amerika (New York tot Georgia), Florida

Bryce Canyon National Park

Favoriete steden

1 San Francisco
2 New York
3 Charleston & Savannah

Favoriete natuurgebieden

1 Zion Natonal Park
2 Yellowstone Natonal Park
3 Jasper & Banff National Park

Tips:

  • Neem de tijd voor Charleston (South Carolina) en Savannah (Georgia). Je vindt er antebellum-huizen, indrukwekkende plantages (Boone Hall!), heerlijk sea food, forten, moerassen met alligators en witte zandstranden.
  • Onderschat nooit de schoonheid van staatsparken. Mijn favorieten: Valley of Fire State Park (Nevada), Goblin Valley State Park (Utah) en Hunting Island State Park (South Carolina).
  • Ben je in Moab, dan moet je Arches National Park bezoeken. Heb je een halve dag extra de tijd? Rijd naar het Island in the Sky-deel van Canyonlands National Park. Wandel 's morgens naar de Mesa Arch (15 minuten) voor een spectaculair uitzicht. Ook de uitzichtpunten Green River Overlook en Grand View Point Overlook zijn zeer de moeite waard.
Savannah

Voor en door reizigers

'Voor en door reizigers' is het motto van Tioga Tours. Elke reisadviseur bezoekt Amerika of Canada regelmatig en adviseert reizigers uit eigen ervaring. 'Onze' reizigers weten samen nog véél meer. Die kennis is goud waard. We verzamelen alle kennis in de vorm van reisverslagen, reistips en beoordelingen van hotels en campings. Het motto heeft zich gemanifesteerd in de Reizigersbeurs, die ik samen met mijn collega Emma organiseer. Op deze gezellige dag geven ervaren reizigers tips en trucs aan reizigers die nog op vakantie gaan. Een ander belangrijke jaarlijkse gebeurtenis is het moment dat het Tioga Tours Magazine van de pers rolt. Emma en ik zorgen ervoor dat het magazine vol staat met reisinspiratie, achtergrondartikelen en praktische informatie. Elk jaar mogen we weer rekenen op bijdragen van bekende namen, onder wie oud Amerika-corresondenten Max Westerman, Charles Groenhuijsen en Twan Huys.

Reizigersbeurs

De Verenigde Staten

Het land van onbegrensde mogelijkheden stelt nooit teleur! In Zuidwest-Amerika rol je van de ene verbazing in de andere. Op de zoutvlakte van Death Valley National Park sta je op het laagste punt van het continent (-86 meter), aan de rand van de Grand Canyon is de aardbodem ver te zoeken. Het verschil tussen West- en Oost-Amerika is ook erg mooi. Een schrijver vatte het ooit in één zin samen: ‘When it's 9:30 in New York, it's 1937 in Los Angeles’. Ja, New York City is de hipste en meest bruisende plaats op aarde, je raakt er niet uitgekeken. Na 3,5 uur in de trein stap je uit in Washington DC, dat één groot openluchtmuseum is. Ga je in de herfst, knoop er dan een auto- of camperreis aan vast. Ik beleefde de Indian Summer in Shenandoah National Park, aan de Blue Ridge Parkway en in de Great Smoky Mountains. Beautifall! Ook in de Amerikaanse Rocky Mountains is de herfst indrukwekkend. De espenbomen kleuren knalgeel en steken mooi af tegen de strakblauwe hemel en groene naaldbomen. Combineer de Rockies met Yellowstone National Park. Geisers die de lucht in spuwen, felgekleurde hot springs en bizons in de open prairies... Dit park is zó bijzonder, ik geloof nog steeds niet dat het echt bestaat.

Indian Summer in de Appalachen

West-Canada

West-Canada is op een heel andere manier indrukwekkend. De Rocky Mountains zijn ontzagwekkend en toch erg toegankelijk. De turkooizen kleur van de meren, beken en rivieren is onwerkelijk mooi. West-Canada is een ideale bestemming als je houdt van ruige natuur. In de bekende toeristische plaatsen Banff en Lake Louise is het vaak druk, maar loop een kilometer verder (of ga net buiten het hoogseizoen!) en je hebt de natuur voor jezelf. In het relatief onbekende Wells Gray Provincial Park waren wij op een septemberavond de enige bezoekers. Dát zijn de momenten die je niet snel vergeet.

Athabasca Falls
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden