Lisa Huis in 't Veld

Lisa Al tijdens mijn studie Nederlandse Taal & Cultuur vloog de ene na de andere tekst voor Tioga Tours uit mijn toetsenbord. Nu ben ik Product Manager én maak ik content voor onder andere onze magazines, blogs en nieuwsbrieven. Wat je ook leest van Tioga Tours, ik heb er vast iets mee te maken gehad.

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Rocky Mountains, West-Canada, Yukon & een klein stukje Alaska, Oost-Amerika (New York tot Florida), Toronto & Niagara Falls (citytrip)

Valley of Fire

Favoriete steden

  1. San Francisco
  2. New York
  3. Toronto

Favoriete parken

  1. Tombstone Territorial Park (Yukon)
  2. Death Valley National Park (Californië)
  3. Valley of Fire State Park (Nevada)

Tips:

  • Neem de tijd voor Charleston (South Carolina) en Savannah (Georgia). Je vindt er antebellum-huizen, indrukwekkende plantages (Boone Hall!), heerlijk sea food, witte zandstranden en moerassen vol alligators.
  • Ga off the beaten track in staatsparken en National Monuments. Mijn favorieten: Valley of Fire State Park (Nevada), Goblin Valley State Park (Utah) en Colorado National Monument (Colorado).
  • Bespaar niet op excursies, vooral niet bij de Niagara Falls. De Hornblower is een must, net als de Journey Behind the Falls. Zo ervaar je de machtige watervallen pas echt.
  • Ga toch fietsen. Bijvoorbeeld over de National Mall in Washington DC. Scheelt je een boel blaren.

Washington DC

Wat doe ik zoal?

Met mijn diploma Nederlandse Taal & Cultuur op zak, vormde ik in mijn uppie de redactie van Tioga Tours. Tekstredactie maakte al snel plaats voor contentcreatie. En van contentcreatie rolde ik in social media-strategie, evenementorganisatie en marketingcommunicatie. Op dit moment neem ik ook een groot deel van het Product Management voor mijn rekening. Dat loopt uiteen van het ontwikkelen van nieuwe routes tot zorgen dat alle camperhuurtarieven kloppen. Van alles wat dus - en dat maakt mijn werk zo leuk.

UFO Center

Verliefd op de VS

Het land van onbegrensde mogelijkheden stelt nooit teleur en zit vol bijzondere contrasten. Op de zoutvlakte van Death Valley National Park sta je op het laagste punt van het continent (-86 meter onder zeeniveau). Aan de rand van de Grand Canyon is de aardbodem ver te zoeken. Het verschil tussen West- en Oost-Amerika is ook erg mooi. Een schrijver vatte het ooit mooi samen: ‘When it's 9:30 in New York, it's 1937 in Los Angeles’. Ja, New York City is de hipste en meest bruisende plaats op aarde. Je raakt er niet uitgekeken. Na 3,5 uur in de trein stap je uit in Washington DC, dat één groot openluchtmuseum is. Ga je in de herfst, knoop er dan een auto- of camperreis aan vast. Ik beleefde de Indian Summer in Shenandoah National Park, aan de Blue Ridge Parkway en in de Great Smoky Mountains. Beautifall! Een andere plek om verliefd op te worden, is Yellowstone National Park. Hier pruttelt, dampt, stoomt en stinkt het aan alle kanten. Je weet niet wat je ziet.

Grand Canyon Arizona

Wonderschoon West-Canada

West-Canada is op een heel andere manier indrukwekkend. De Rocky Mountains zijn ontzagwekkend en toch erg toegankelijk. Je raakt niet uitgekeken op de turkooizen kleur van de meren, beken en rivieren. West-Canada is een ideale bestemming als je houdt van ruige natuur. In de bekende toeristische plaatsen Banff en Lake Louise is het vaak druk, maar loop een kilometer verder (of ga net buiten het hoogseizoen!) en je hebt de natuur voor jezelf. In het relatief onbekende Wells Gray Provincial Park waren wij op een septemberavond de enige bezoekers. Dát zijn de momenten die je niet snel vergeet.

Dawson Falls Wells Gray

Yukon

Wat ik ook nooit vergeet is de vlucht boven Tombstone Territorial Park in Yukon, Canada. We vertrokken vanaf Dawson City en na een uur vliegen over ruige bergpieken en de uitgestrekte toendra landden we midden op de Dempster Highway. Travel is the only thing you buy that makes you richer. Lekker cheesy, maar het is wel zo.

Tombstone
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!