Lisa Huis in 't Veld

Lisa Tijdens mijn eerste reis naar Amerika (2012) liep ik een virus op. Niets ernstigs, maar het leidde tot een enorme drang om steeds meer van het land te ontdekken. Het Amerika-virus is hardnekkig. Na vijf reizen ben ik nog niet immuun. Mijn overzeese ontdekkingen deel ik in de magazines, reisgidsen, artikelen en blogs die ik voor Tioga Tours maak.

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Rocky Mountains, West-Canada, Yukon & Alaska, Oost-Amerika (New York tot Georgia), Florida

Bryce Canyon National Park

Favoriete steden

  1. San Francisco
  2. New York
  3. Charleston & Savannah

Favoriete parken

  1. Tombstone Territorial Park (Yukon)
  2. Zion Natonal Park
  3. Valley of Fire State Park

Tips:

  • Neem de tijd voor Charleston (South Carolina) en Savannah (Georgia). Je vindt er antebellum-huizen, indrukwekkende plantages (Boone Hall!), heerlijk sea food, forten, moerassen met alligators en witte zandstranden.
  • Onderschat nooit de schoonheid van staatsparken. Mijn favorieten: Valley of Fire State Park (Nevada), Goblin Valley State Park (Utah) en Hunting Island State Park (South Carolina).

Savannah

Wat doe ik zoal?

Ik maak content voor reisgidsen, magazines, blogs, nieuwsbrieven, webpagina's en social media. Wat je ook leest van Tioga Tours, ik heb er vast iets mee te maken gehad. Ook ontwerp ik nieuwe routes, speur ik naar nieuwe bestemmingen en zorg ik ervoor dat het camperaanbod up to date is.

Verliefd op de VS

Het land van onbegrensde mogelijkheden stelt nooit teleur en zit vol bijzondere contrasten. Op de zoutvlakte van Death Valley National Park sta je op het laagste punt van het continent (-86 meter), aan de rand van de Grand Canyon is de aardbodem ver te zoeken. Het verschil tussen West- en Oost-Amerika is ook erg mooi. Een schrijver vatte het ooit in één zin samen: ‘When it's 9:30 in New York, it's 1937 in Los Angeles’. Ja, New York City is de hipste en meest bruisende plaats op aarde. Je raakt er niet uitgekeken. Na 3,5 uur in de trein stap je uit in Washington DC, dat één groot openluchtmuseum is. Ga je in de herfst, knoop er dan een auto- of camperreis aan vast. Ik beleefde de Indian Summer in Shenandoah National Park, aan de Blue Ridge Parkway en in de Great Smoky Mountains. Beautifall!

Indian Summer in de Appalachen

Wonderschoon West-Canada

West-Canada is op een heel andere manier indrukwekkend. De Rocky Mountains zijn ontzagwekkend en toch erg toegankelijk. Je raakt niet uitgekeken op de turkooizen kleur van de meren, beken en rivieren. West-Canada is een ideale bestemming als je houdt van ruige natuur. In de bekende toeristische plaatsen Banff en Lake Louise is het vaak druk, maar loop een kilometer verder (of ga net buiten het hoogseizoen!) en je hebt de natuur voor jezelf. In het relatief onbekende Wells Gray Provincial Park waren wij op een septemberavond de enige bezoekers. Dát zijn de momenten die je niet snel vergeet. Wat ik ook nooit vergeet is de vlucht boven Tombstone Territorial Park in Yukon, Canada. We vertrokken vanaf Dawson City en na een uur vliegen over ruige bergpieken en de uitgestrekte toendra landden we midden op de Dempster Highway. Daar wachtte ons een busje dat ons langs de verschillende uitzichtpunten terug naar Dawson City bracht.

Tombstone
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie