Marianne Foekema

Reisadviseur Tioga Tours Na zestien jaar op een regulier reisbureau werd het tijd voor wat nieuws. Dit vond ik bij Tioga Tours, waar ik sinds september 2013 in dienst ben. Het is een prachtig bedrijf om voor te werken. Intussen heb ik Florida, West-Amerika, the Deep South en West-Canada bezocht.

Bezochte gebieden

Florida, West-Amerika, West-Canada, Deep South, Rocky Mountains

Favoriete steden

 1. San Francisco
 2. Vancouver
 3. Miami
San Francisco reis

Favoriete parken

 1. Zion
 2. Well's Gray
 3. Yosemite

Tips

 • De route van Horseshoe Bay naar Whistler: Op deze prachtige weg langs de kustlijn kun je met wat geluk zelfs walvissen zien zwemmen.
 • Verblijf eens in Osoyoos of in de Okanagan Valley. Er zijn heerlijke campings aan het water en zeer kindvriendelijk.
 • Als je in Vancouver bent: bezoek Granville Island! Je kunt hier per watertaxi naartoe voor kunstenaars, winkeltjes en lekker eten.
 • Loop in Zion de Riverside Walk; een korte wandeling door een steeds smaller wordende kloof. Waar het pad ophoudt, beginnen de Narrows en kun je door het water verder wandelen. In de Narrows sta je soms tot je middel in het water! De beste periode hiervoor is de zomer, in de lente/herfst staat het water regelmatig te hoog.
 • Verken Bryce Canyon eens te paard. Je kunt prachtige routes door de canyon volgen, zelfs als je geen geoefend ruiter bent.
 • Voor prachtige zonsondergangen kun je terecht op Key West bij een Sunset Cruise of bij English Bay in Vancouver.
 • Bezoek eens een ranch en zie hoe de mensen hier leven.
 • Bezoek in Memphis het Peabody hotel, waar eenden vanuit hun eendenverblijf bovenin het hotel met de lift naar beneden komen. Tot vijf uur badderen ze in de vijver, waarna ze onder begeleiding weer naar boven gaan.
Osoyoos reis

Florida

Tijdens een autoreis door Florida, begin 2000, heb ik genoten van zon, zee, strand en vermaak, maar ook van diverse mooie parken! De prachtige stranden vind je vooral aan de westkust. In Key West krijg je een waar Caribisch gevoel. Voor gezinnen met kinderen is Florida een mooie staat om te reizen, natuurlijk ook omdat Orlando qua pretparken zo veel te bieden heeft!

Florida Orlando reis

West-Amerika

In 2013 heb ik een camperrondreis gemaakt door West Amerika. California, Utah, Nevada en Arizona: Wat een prachtige wereld! Het uitgestrekte land en de verscheidenheid aan parken vielen me op; het groene Yosemite tegenover het rode landschap bij Monument Valley, en de mooie natuurlijke bogen bij Arches tegenover de diepe kloven in de Grand Canyon. Enorme diversiteit en zo prachtig!

Ook de grote steden in West-Amerika zijn de moeite waard. Denk aan Los Angeles met haar fijne stranden en attractieparken. Vergeet ook Hollywood en Beverly Hills niet! De mooie Highway One is ook een aanrader; langs de kust kun je verschillende dorpen en stadjes bezoeken. Daarnaast is San Francisco heerlijk; je kunt er slenteren over Fisherman's Wharf of fietsen over de Golden Gate Bridge. Las Vegas is weer van een heel andere orde; daar is alles 24 uur per dag geopend en overal zie je casino's en lichtjes. In Fremont Street kun je terecht voor straatartiesten en gezellige muziek.

Arches National Park

West-Canada

Het groene en relaxte Vancouver, het prachtige "oud-Engelse" Victoria en de blauwe meren tussen de hoge bergen in Banff en Jasper: dat is waarom ik van Canada houd! De bevolking is er vriendelijk en zorgt dat je je thuis voelt. Natuurlijk mag je de beren, walvissen en mooses niet missen! Ook de wintersportliefhebber kan hier zijn ei kwijt, in de prachtige skigebieden van bijvoorbeeld Whistler en Banff. Geweldig!

Bezoek Icefields Parkway

Deep South

Ik genoot van de zuidelijke gastvrijheid en gezelligheid in New Orleans, waar jazz en bluesmuziek door de straten klinkt. Van de voodoowinkeltjes, radarboten en huizen in oud Franse stijl. Ik volgde de Mississippi richting Natchez, het oudste stadje aan deze rivier. De reis ging verder langs Memphis dat blues blues ademt en waar je live muziek kunt beluisteren in de bars in Beale Street. Wie Nashville zegt, zegt country! Line dancen, cowboyhoeden en westernlaarzen. Een van m'n Favorieten!
In de Great Smoky Mountains kun je prachtige routes rijden door de natuur. Vergeet niet Cades Cove te bezoeken, waar je een loop kunt rijden of fietsen. Hier hebben we ook zwarte beren gezien!
De steden Charleston en Savannah: wat een pareltjes! Beide rijk geworden door de slavernij. De vele stadsparken, oude pakhuizen en de eikenbomen aan weerszijden van de straten zorgen voor sfeer in Savannah. Charleston is het wat chiquere zusje van Savannah. Het is leuk om per trammetje langs de gekleurde huisjes en villa’s aan de East Bay Street en East Battery te rijden. Hier kun je ook slavenplantages bezoeken, zoals Boone Hall Plantation (bekend van de serie North & South).

New Orleans

Camper

Persoonlijk vind ik het reizen met camper een fijne manier van reizen. Je ben vrij om te gaan en staan waar je wilt en kunt je eigen tijd indelen. Je hoeft niet iedere dag je koffer in te pakken en hebt je keuken en bed altijd bij je: ideaal!

Reizen met een camper Canada
Zondag 17 november @ Zwolle
infodag XL met twee campers, muziek & bbq
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan