Marloes Harmsen

reisadviseur Mirjam Mijn liefde voor Amerika is ontstaan toen ik in 2014 voor anderhalf jaar naar Oregon vertrok als au pair. Vanuit Portland heb ik verschillende reisjes gemaakt. Ik ben onder de indruk van dit enorme land en heb mooie ervaringen op gedaan. Bij thuiskomst in Nederland wilde ik wat met deze ervaringen doen en heb ik mij omgeschoold naar de reiswereld. In mei 2017 ben ik bij Tioga Tours begonnen. Ik vind het erg leuk om elke dag mooie reizen samen te stellen naar het prachtige Amerika en Canada.

Bezochte gebieden

Zuidwest-Amerika, Oregon, Boston, New York, Washington DC & Vancouver Island

Favoriete steden

 1. San Francisco
 2. New York
 3. Washington DC
Monument Valley, reistip Tioga Tours

Favoriete natuurgebieden

 1. Zion National Park
 2. Monument Valley
 3. Crater Lake National Park

Tips

 • Bezoek een musical op Broadway.
 • Een tripje naar Alcatraz mag niet ontbreken als je in San Francisco bent.
 • Ga vroeg je bed uit om de zonsopkomst boven de Grand Canyon te zien.
 • Bezoek een sportwedstrijd: de winnaarsmentaliteit van de Amerikanen is voelbaar en de sfeer is geweldig om te ervaren.
 • Loop 'The Freedom Trail’ in Boston en zie de vele mooie gebouwen in één wandeling.

Oregon

De staat Oregon is erg divers, dat is in het programma Wie is de Mol? prachtig in beeld gebracht! Portland is een leuke en gezellige stad, de slogan 'Keep Portland weird' maken zij zeker waar. Haal hier een heerlijke lunch bij een van de vele foodtrucks of shop tax free. Ook Powell’s Books mag je zeker niet missen. Multnomah Falls is maar een halfuurtje rijden vanaf Portland en onderweg kun je bij het Vista House stoppen voor een mooi uitzicht over de Columbia River. Crater Lake is het enige nationale park in Oregon en hier zijn ze dan ook trots op. Daarnaast is Smith Rock State Park en de mooie kustlijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Smith Rock State Park, Oregon

Zuidwest Amerika

In oktober heb ik dit gebied voor de tweede keer mogen bezoeken, dit keer met camper. Hier kun je een goede afwisseling maken tussen leuke steden en prachtige natuurparken. San Francisco is mijn favoriete stad, er hangt een gezellige sfeer en er zijn veel bezienswaardigheden. In Las Vegas moet je The Strip natuurlijk gezien hebben, maar persoonlijk vond ik Freemont Street veel gezelliger! Aan nationale parken geen gebrekin Zuidwest-Amerika, ze allemaal prachtig! Reserveer voor vertrek een excursie naar Antelope Canyon bij Page, de licht inval in deze smalle canyon is bijzonder.

Smith Rock State Park, Oregon

New York, Boston & Washington DC

Drie leuke steden in het oosten van Amerika die goed te combineren zijn, bijvoorbeeld met de trein. New York heeft indruk gemaakt met haar hoge wolkenkrabbers en levendigheid. De Brooklyn Bridge, het Empire State Building en Ground zero zijn een must. Washington DC heeft mij verrast met de bijzondere monumenten, de vele (gratis) musea en natuurlijk het Witte Huis. De bezienswaardigheden liggen in deze stad dicht bij elkaar. Wil je naar het Pentagon of Arlington National Cemetery, dan is er een goede metroverbinding. In Boston is The Freedom Trail een mooie wandeling waarbij je mooie historische gebouwen tegenkomt. Old State House is mijn favoriet. Vanaf het New England Aquarium kun je een whale watching tour doen en in het park Boston Common kun even lekker relaxen.

Smith Rock State Park, Oregon
NIEUW! Voordelige camperwegbrengspecials El Monte en Road Bear maart/april 2019
Info & prijzen (op = op)
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je camper voor 2019
Vroegboekkortingen tot 17%
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata