Marloes Harmsen

reisadviseur Mirjam Mijn liefde voor Amerika is ontstaan toen ik in 2014 voor anderhalf jaar naar Oregon vertrok als au pair. Vanuit Portland heb ik verschillende reisjes gemaakt. Ik ben onder de indruk van dit enorme land en heb mooie ervaringen op gedaan. Bij thuiskomst in Nederland wilde ik wat met deze ervaringen doen en heb ik mij omgeschoold naar de reiswereld. In mei 2017 ben ik bij Tioga Tours begonnen. Ik vind het erg leuk om elke dag mooie reizen samen te stellen naar het prachtige Amerika en Canada.

Bezochte gebieden

Zuidwest Amerika, Washington & Oregon, West Canada en de steden Boston, New York en Washington DC

Favoriete steden

 1. San Francisco
 2. New York
 3. Washington DC

Painted Hills, Oregon

Favoriete parken

 1. Banff
 2. Olympic National Park
 3. Zion National Park

Tips

 • Bezoek een musical op Broadway.
 • Een tripje naar Alcatraz mag niet ontbreken als je in San Francisco bent.
 • Ga vroeg je bed uit om de zonsopkomst boven de Grand Canyon te zien.
 • Bezoek een sportwedstrijd: de winnaarsmentaliteit van de Amerikanen is voelbaar en de sfeer is geweldig om te ervaren.
 • Loop 'The Freedom Trail’ in Boston en zie de vele mooie gebouwen in één wandeling.
 • Vlieg met een watervliegtuigje vanuit Seattle naar Friday Harbor op San Juan Island en doe een whale watching excursie met San Juan Island Safaris.
 • Helikopter vlucht over de Canadese Rockies in Cline River.

Boston, Massachusetts

Washington

De staat Washington is prachtig en erg afwisselend. Je vindt er bergen en vulkanen, de prachtige kustlijn die je kunt volgen over de Highway 1, de vele bossen, leuke steden, Nationale Parken en talloze State Parken. De stad Seattle heeft mij verrast. Ik vond het een leuke en overzichtelijke stad met een gezellige sfeer. De highlights zijn goed in een dag te bezoeken. Mijn favoriet is het prachtige uitzicht op de stad vanaf Kerry Park.

Seattle, Washington

Oregon

De staat Oregon is erg divers, dat is in het programma Wie is de Mol? prachtig in beeld gebracht! Portland is een leuke en gezellige stad, de slogan 'Keep Portland weird' maken zij zeker waar. Haal hier een heerlijke lunch bij een van de vele foodtrucks of shop tax free. Ook Powell’s Books mag je zeker niet missen. Het prachtige Multnomah Falls is maar een halfuurtje rijden vanaf Portland, stop onderweg bij het Vista House voor een mooi uitzicht over de Columbia River. In het oosten van de staat vind je de Painted Hills, een bijna onecht landschap. Crater Lake is het enige nationale park in Oregon en hier zijn ze dan ook trots op. Daarnaast is Smith Rock State Park ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Smith Rock State Park, Oregon

West Canada

In juni 2018 heb ik dit prachtige deel van Canada mogen bezoeken. Vancouver is een leuke stad om de reis te starten. Huur een fiets en verken zo Stanley Park. De indrukwekkende Rocky Mountains, ijsblauwe meren en vele watervallen. Mijn favoriete park is Banff met het prachtige Moraine en Peyto Lake. Op Vancouver Island kon ik eindelijk de #1 op mijn bucketlist afstrepen, namelijk orka’s in het wild spotten!

Smith Rock State Park, Oregon

Zuidwest Amerika

In oktober heb ik dit gebied voor de tweede keer mogen bezoeken, dit keer met camper. Hier kun je een goede afwisseling maken tussen leuke steden en prachtige natuurparken. San Francisco is mijn favoriete stad, er hangt een gezellige sfeer en er zijn veel bezienswaardigheden. In Las Vegas moet je The Strip natuurlijk gezien hebben, maar persoonlijk vond ik Freemont Street veel gezelliger! Aan nationale parken geen gebrek in Zuidwest-Amerika, ze allemaal prachtig! Reserveer voor vertrek een excursie naar Antelope Canyon bij Page, de licht inval in deze smalle canyon is bijzonder.

Smith Rock State Park, Oregon

New York, Boston & Washington DC

Drie leuke steden in het oosten van Amerika die goed te combineren zijn, bijvoorbeeld met de trein. New York heeft indruk gemaakt met haar hoge wolkenkrabbers en levendigheid. De Brooklyn Bridge, het Empire State Building en Ground zero zijn een must. Washington DC heeft mij verrast met de bijzondere monumenten, de vele (gratis) musea en natuurlijk het Witte Huis. De bezienswaardigheden liggen in deze stad dicht bij elkaar. Wil je naar het Pentagon of Arlington National Cemetery, dan is er een goede metroverbinding. In Boston is The Freedom Trail een mooie wandeling waarbij je mooie historische gebouwen tegenkomt. Old State House is mijn favoriet. Vanaf het New England Aquarium kun je een whale watching tour doen en in het park Boston Common kun even lekker relaxen.

Smith Rock State Park, Oregon
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan