Chantal Veldhoen

Reisadviseur Chantal Na 12 jaar gewerkt te hebben voor een grote touroperator, was ik op zoek naar een mooi nieuw avontuur. Deze heb ik gevonden bij Tioga Tours en sinds 1 oktober 2018 ben ik hier met veel plezier werkzaam. Mijn allergrootste droom, wat al heel lang op mijn lijstje staat, is een cruise maken door Alaska. Wie weet komt deze droom nu wel uit! Bij Tioga Tours hoop ik met al mijn reiservaring iedereen enthousiast te maken voor een mooie reis naar Canada of Amerika!

Favoriete steden

  1. Toronto
  2. New York
  3. Washington

Op mijn bucketlist

  • Een cruise door het schitterende Alaska
  • Naar West-Canada om grizzly beren en orka’s te spotten
  • Yellowstone National Park

Tips

  • Mocht je op een zondag in New York zijn, dan is het super leuk om ‘s ochtends een kerkdienst bij te wonen inclusief gospel koor. Ook al ga je zelf nooit naar de kerk, dit was heel gaaf om mee te maken. Ik ben zelf naar een kerk gegaan en daar mochten toeristen achterin de kerk plaatsnemen om de dienst bij te wonen.
  • Wil je een mooi uitzicht over New York? Kies dan voor Top of the Rock (Rockefeller Center) in plaats van Empire State Building. Groot pluspunt is dat je vanaf hier ook de Empire State Building ziet, perfect uitzicht hebt op Central Park en minder lange wachtrijen hebt dan bij de Empire State Building. Helemaal leuk is om aan het eind van de middag te gaan en dan te blijven tot de zon ondergaat. Super mooi!
  • Wanneer je naar Key West gaat is het een must om de mooiste zonsondergang ter wereld te bekijken. Kom vlak voor de zon ondergaat naar Mallory Square en zoek een goed plekje uit. Het enige wat je nog maar hoeft te doen is genieten.
Reisadviseur Chantal

West-Canada

In mei 2019 mocht ik dit deze bestemming samen met een collega gaan ontdekken. Eerst verbleven we twee nachten in Vancouver, om vervolgens met de camper via Vancouver Island naar Calgary te rijden. Vancouver is een leuke en compacte stad en ik zou dit zeker per fiets gaan ontdekken, mits het weer het toelaat. Er zijn goed aangelegde fietspaden, dus fietsen kan hier prima. Na Vancouver zijn we met de ferry naar Vancouver Island gegaan. Tofino is hier één van mijn hoogtepunten. Ik zou dit zeker ook niet overslaan als je hierheen gaat. Je kan hier veel mooie wandelingen maken zoals de Rainforest Trail & Wild Pacific Lighthouse Trail. Ook kun je vanuit hier met een excursie op zoek gaan naar bijvoorbeeld walvissen en beren. Een ander hoogtepunt van deze reis is de Icefields Parkway. Hier kwam ik ogen te kort, zo adembenemend mooi vond ik deze route. Voor mij kon de natuur niet genoeg zijn. Ik bleef me telkens weer verbazen wat dit stuk van Canada te bieden heeft. Besneeuwde bergen, blauwe meren, watervallen, gletsjers, groene bossen en veel wildlife. En wie van natuur houdt zit hier zeker op de goede plek!

Reisadviseur Chantal
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
{{javascripts}}