Margot Kappel

Reisadviseur Tioga Tours Sinds 2000 ben ik werkzaam in de reiswereld. In veertien jaar tijd heb ik veel van de wereld gezien. Toen vond ik het tijd om over te stappen naar de specialist. Mijn eigen vakanties gaan voornamelijk naar Amerika, dus de link met Tioga Tours was snel gelegd. Inmiddels stel ik hier met veel plezier jouw ideale vakantie naar Amerika en Canada samen.

Bezochte gebieden

Florida, Zuidwest-Amerika (incl. New Mexico), Texas, Oost-Amerika, Deep South, West-Canada, Noordwest-Amerika

Favoriete steden

  1. New Orleans
  2. Miami
  3. Chicago
Monument Valley

Favoriete parken

  1. Zion National Park
  2. Everglades National Park
  3. Monument Valley

Tips

  • Maak een stadswandeling door New Orleans om het stadscentrum te ontdekken
  • Maak een airboattour door de Everglades
  • Maak een rondvaart door San Antonio
  • Bezoek The Sixth Floor Museum in Dallas, over de moord op JFK
San Antonio Texas

Florida

Florida is één van mijn favoriete bestemmingen voor een zonnige vakantie, vooral in de koude winters hier. In 1996 was mijn eerste kennismaking met deze mooie staat. Sindsdien probeer ik er ieder jaar wel een keer naartoe te gaan! Florida is meer dan alleen pretparken! Je kunt er namelijk mooie trips maken door de Everglades, en wat dacht je van de spierwitte stranden aan de westkust? Een vakantie in Florida is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan Miami en het tropische Key West. Mocht je nog meer Caribische sferen willen proeven, dan gaan er vanuit de oostkust regelmatig cruises richting de Cariben.

Miami Beach Florida

Deep South en Oost-Amerika

Mijn rondreis van New Orleans naar Memphis en Nashville en via West-Virginia en Washington DC naar New York zal ik niet snel vergeten. Vooral New Orleans wil ik nog eens bezoeken. Deze stad heeft een sfeervol centrum. Ook de prachtige plantagehuizen zijn zeker de moeite waard. Eindigen in de miljoenenstad New York en lopen over Broadway en Times Square is een hoogtepunt van deze reis.

Deep South

Texas: het land van de cowboys

Texas stond altijd hoog op mijn verlanglijst, dus in 2010 ging ik op weg naar het land van de cowboys. Het typische landschap van Texas, met zijn uitgestrekte vlaktes en ranches, doet je echt even teruggaan in de tijd. Vergeet in Dallas niet een bezoekje te brengen aan “The Sixth Floor Museum”, over de moord op John F. Kennedy. Ook een bezoek aan San Antonio mag tijdens deze reis niet ontbreken.

San Antonio Texas

Wild West Amerika

De Amerikaanse westkust is een heel ander Amerika dan ik kende van Florida. Ik genoot van de leuke steden als San Francisco en Los Angeles en het waanzinnige over the top Las Vegas. Ook de fantastische 'onontdekte' natuurparken zoals de Goosenecks State Park mogen tijdens deze reis niet ontbreken. Een aangename verrassing was Sedona, dat omgeven is door “Red Rock Country”. Het is zeer de moeite waard om hier een overnachting in te plannen!

Goosenecks State Park

West-Canada

Tijdens een van mijn laatste reizen bezocht ik West-Canada. Een prachtige omgeving en erg geschikt voor een camperrondreis. Ik reed van Calgary via Vancouver Island naar Vancouver en bezocht onderweg veel natuurparken, waaronder Banff en Wells Gray. De westkant van Canada heeft een erg mooie natuur die zeer geschikt is voor wandelingen en outdooractiviteiten zoals raften en ziplinen. En vergeet natuurlijk de beren en de walvissen niet! Beren kom je met een beetje geluk onderweg tegen en walvissen kun je het beste spotten door middel van een excursie op Vancouver Island.

Wells Gray, Helmcken Falls

Noordwest- Amerika

Mijn reis door Noordwest-Amerika begon in de stad Seattle en vanaf daar reden we dwars door Oregon om te eindigen in San Francisco: een hele leuke, veelzijdige trip! De verschillende landschappen en de prachtige watervallen hebben mij zeker verrast. Crater Lake National Park en Lassen Volcanic zijn absolute aanraders. Houd er wel rekening mee dat Lassen Volcanic pas laat in het seizoen toegankelijk is vanwege de enorme sneeuwval in dit gebied. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan een van de vele wijngaarden in Napa Valley.

Crater Lake National Park

Washington naar Orlando

Vanuit Washington DC reden we via de oostkust naar de prachtige zuidelijke steden Charleston en Savannah. Je zou deze route ook via Shenandoah, de Blue Ridge Parkway en de Great Smoky Mountains kunnen rijden. Wij hadden wel zin in wat zon en strand, dus kozen voor de kustroute, via de Outer Banks. Het is een zeer afwisselende route. De Outer Banks vond ik erg leuk. Hier rijd je over een aantal barrière-eilanden en zie je prachtige lange, brede verlaten stranden. Iets verder zuidelijk liggen de prachtige plaatsen Charleston en Savannah. Beide zijn erg leuk om overdag maar ook zeker ‘s avonds te bezoeken. Hier ervaar je de sfeer van het Diepe Zuiden met mooie pleintjes, Spaanse mossen en statige huzien.

Nags Head, Outer Banks

Denver via New Mexico naar San Diego

Deze niet-alledaagse route was een mooie combinatie van natuur en gezellige plaatsjes. Er stonden verschillende nationale parken op het programma, die allemaal totaal verschillend waren. Het eerste nationale park was Black Canyon of the Gunnison National Park, met een van de langste, diepste, smalste en donkerste kloven ter wereld. In Mesa Verder National Park draaide het om geschiedenis en cultuur, namelijk rotswoningen van oude indianenvolken. Daarna gingen we sleetje rijden in de nationale parken Great Sand Dunes en White Sand Dunes. Een van de leukste plaatsen die we bezochten, was Santa Fe. Hier vind je nog veel invloeden van de Spaanse overheersing en je kunt er sfeervol dineren. Langs de Mexicaanse grens reden we naar ons eindpunt San Diego, waar je juist weer veel Mexicaanse invloeden vindt en de sfeer van Mexico letterlijk en figuurlijk kunt proeven. San Diego is een verrassende stad met gezellige plekjes zoals Old Town. Hier kun je je de hele avond vermaken.

San Diego California
Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan