Margot Kappel

Reisadviseur Tioga Tours Sinds 2000 ben ik werkzaam in de reiswereld. In veertien jaar tijd heb ik veel van de wereld gezien. Toen vond ik het tijd om over te stappen naar de specialist. Mijn eigen vakanties gaan voornamelijk naar Amerika, dus de link met Tioga Tours was snel gelegd. Inmiddels stel ik hier met veel plezier jouw ideale vakantie naar Amerika en Canada samen.

Bezochte gebieden

Florida, West-Amerika, Texas, Oost-Amerika, Deep South, West-Canada, Noordwest-Amerika

Favoriete steden

  1. New Orleans
  2. Miami
  3. Chicago
Monument Valley

Favoriete parken

  1. Zion National Park
  2. Everglades National Park
  3. Monument Valley

Tips

  • Maak een stadswandeling door New Orleans om het stadscentrum te ontdekken
  • Maak een airboattour door de Everglades
  • Maak een rondvaart door San Antonio
  • Bezoek The Sixth Floor Museum in Dallas, over de moord op JFK
San Antonio Texas

Florida

Florida is één van mijn favoriete bestemmingen voor een zonnige vakantie, vooral in de koude winters hier. In 1996 was mijn eerste kennismaking met deze mooie staat. Sindsdien probeer ik er ieder jaar wel een keer naartoe te gaan! Florida is meer dan alleen pretparken! Je kunt er namelijk mooie trips maken door de Everglades, en wat dacht je van de spierwitte stranden aan de westkust? Een vakantie in Florida is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan Miami en het tropische Key West. Mocht je nog meer Caribische sferen willen proeven, dan gaan er vanuit de oostkust regelmatig cruises richting de Cariben.

Miami Beach Florida

Deep South en Oost-Amerika

Mijn rondreis van New Orleans naar Memphis en Nashville en via West-Virginia en Washington DC naar New York zal ik niet snel vergeten. Vooral New Orleans wil ik nog eens bezoeken. Deze stad heeft een sfeervol centrum. Ook de prachtige plantagehuizen zijn zeker de moeite waard. Eindigen in de miljoenenstad New York en lopen over Broadway en Times Square is een hoogtepunt van deze reis.

Deep South

Texas: het land van de cowboys

Texas stond altijd hoog op mijn verlanglijst, dus in 2010 ging ik op weg naar het land van de cowboys. Het typische landschap van Texas, met zijn uitgestrekte vlaktes en ranches, doet je echt even teruggaan in de tijd. Vergeet in Dallas niet een bezoekje te brengen aan “The Sixth Floor Museum”, over de moord op John F. Kennedy. Ook een bezoek aan San Antonio mag tijdens deze reis niet ontbreken.

San Antonio Texas

Wild West

De Amerikaanse westkust is een heel ander Amerika dan ik kende van Florida. Ik genoot van de leuke steden als San Francisco en Los Angeles en het waanzinnige over the top Las Vegas. Ook de fantastische 'onontdekte' natuurparken zoals de Goosenecks State Park mogen tijdens deze reis niet ontbreken. Een aangename verrassing was Sedona, dat omgeven is door “Red Rock Country”. Het is zeer de moeite waard om hier een overnachting in te plannen!

Goosenecks State Park

West-Canada

Tijdens een van mijn laatste reizen bezocht ik West-Canada. Een prachtige omgeving en erg geschikt voor een camperrondreis. Ik reed van Calgary via Vancouver Island naar Vancouver en bezocht onderweg veel natuurparken, waaronder Banff en Wells Gray. De westkant van Canada heeft een erg mooie natuur die zeer geschikt is voor wandelingen en outdooractiviteiten zoals raften en ziplinen. En vergeet natuurlijk de beren en de walvissen niet! Beren kom je met een beetje geluk onderweg tegen en walvissen kun je het beste spotten door middel van een excursie op Vancouver Island.

Wells Gray, Helmcken Falls

Noordwest- Amerika

Mijn reis door Noordwest-Amerika begon in de stad Seattle en vanaf daar reden we dwars door Oregon om te eindigen in San Francisco: een hele leuke, veelzijdige trip! De verschillende landschappen en de prachtige watervallen hebben mij zeker verrast. Crater Lake National Park en Lassen Volcanic zijn absolute aanraders. Houd er wel rekening mee dat Lassen Volcanic pas laat in het seizoen toegankelijk is vanwege de enorme sneeuwval in dit gebied. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan een van de vele wijngaarden in Napa Valley.

Crater Lake National Park

Washington naar Orlando

Wat een leuke route! Wij zijn vertrokken vanaf Washington en via de kust en de Outer Banks naar het prachtige Charleston en Savannah gereden. Je zou deze route ook via het binnenland en de Great Smoky Mountains kunnen rijden, alleen wij hadden wel zin in wat zon en strand. Vandaar dat we hiervoor hebben gekozen. Het is een zeer afwisselende route, zelf vond ik Outer Banks erg leuk om te zien met de prachtige lange, brede verlaten stranden. Aansluitend door naar de sfeervolle plaatsen Charleston en Savannah. Beide plaatsen zijn erg leuk om overdag maar ook zeker ‘s avonds te bezoeken met de sfeervolle straten, huizen en leuke pleinen.

Nags Head, Outer Banks
16 september - Infodag Texas Style: presentatie, BBQ & livemuziek
Meld je gratis aan
30 september - Infodag en indianen in Zwolle. Dansdemo's, presentaties, meet & greet
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan