5 sept. Graceland Memphis

Door J. Ploeg - 07-09-2011 03:42

Eindelijk was het dan zover, we lopen via direct vanuit ons hotel naar de ticket office van Graceland waar onze via Internet reeds geboekte reserveringen voor een V.I.P. tour al keurig op ons lagen te wachten!

Na ontvangst van een V.I.P. guestcard en een koptelefoon met een mediaplayer met een Nederlandstalige uitleg en commentaar voor de hele tour worden we in het V.I.P busje naar de overkant van de straat gereden door de hekken van Graceland tot direct bij het huis.

 

 

 

Tja, en dan loop je door alle vertrekken waar Elvis verbleef, de hal, woonkamer(s), eetkamer, keuken, zijn muziekkamer, de Jungle-kamer, biljartkamer, etc…… De player werkte perfect en gaf een volledig verhaal over ieder vertrek, wat Elvis daar deed, wat zijn favoriete plekken in het huis waren, welke nummers hij waar op zijn laatste dag heeft gezongen of gespeeld, al met al een goede indruk van zijn levensstijl.

Na het huis zelf naar buiten, naar het kantoor van Vernon, de speelplaats van Lisa, zijn sportgebouw (met een gigantische ruimte voor al zijn platina platen, dan door naar een ander gebouw met al zijn andere trofeeen, gouden platen etcetera, een onvoorstelbaar groot aantal.

Dan door naar het meditatiecentrum, naar de graven van Elvis en zijn ouders en grootmoeder, toch bijzonder om dat nu eindelijk eens zelf te beleven, een passend opschrift op één van de vele bloemstukken, “Started a revolution, became a King”.

Na een korte tour over het terrein, langs de paardenstallen, en de diverse bijgebouwtjes terug naar de overkant, naar de privé vliegtuigen, het automuseum, kledingmuseum en de bij iedere uiting onvermijdelijke Giftshop.

’s Avonds zijn we nog met een shuttlebusje naar Memphis Downtown gegaan, de Beale Street was inderdaad een en al muziek, alleen loeihard met elkaar concurrerend, toen het eenmaal donker werd was het met alle verlichting wel gezellig, bij daglicht geeft Beale Street de indruk van vergane glorie, oud en vervallen….

We hebben nog even lekker gegeten in het Hard Roc k Cafe, en weer bijtijds terug naar het hotel.

Reacties

Hélène 07-09-2011 17:40 {{button-3315}}

De dag van je leven gehad Myriam op Graceland zeker!!
Genieten jullie maar fijn verder hoor.Het is leuk om te lezen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan