Dry River

Door J.G. Dooms - A long time ago

Na alweer een schitterende rit in het pittoreske Green River aangekomen. Een hele grote, mooie plaats voor weinig geld! Vuurtje gemaakt, marshmellows geroosterd (rare gewoonte hier...), Jonas schiet een bal over het hek, maar vindt 'm terug voordat het duister toeslaat. Vader bedient de bbq en wordt helemaal lek gestoken door onzichtbare muggetjes. Boodschappen doen in de enige supermarkt van het dorp, met weinig tot niets in voorraad. Vader en moeder mogen een wijntje, maar ook dat is niet voorradig in de supermarkt. En dan blijkt er een restaurantje te zijn waar ze (naar men zegt) flessen met alcoholische drank verkopen... Daar aangekomen blijkt de plaatselijke jeugd dit als verzamelplaats te hebben geadopteerd: pukkelige teenagers (daar heb je er veel van in Amerika...) staan twijfelachtig elkaar aan te kijken en proberen te beslissen wiens valse ID het meest geschikt is om te proberen binnen een fles gin of iets van dien aard te bemachtigen. Even kijken ze ook mij aan, maar na een strenge blik van mij besluiten ze het toch maar niet aan me te vragen. Het zwangere tienermeisje is aan de beurt vandaag, gelukkig is ze na mij pas aan de beurt, hoef ik dat in ieder geval niet af te wachten.

"What'll you have, darlin'?", vraagt de reusachtige dame achter de toonbank aan me. Beleefd als altijd vraag ik om 2 flesjes rode, Californische wijn, die toevallig in de aanbieding is, ik ben tenslotte Nederlander, nietwaar? Achter haar bevindt zich een enorme kluis, ze tikt een code in en verdwijnt de kluis in. Tien minuten later keert ze bezweet terug, met in twee bruine papieren zakken de twee flessen wijn. Snel reken ik af en maak me uit de voeten, de teenagers jaloers kijkend achterlatend. Ik voel me gespannen, alsof ik net een bank heb beroofd en ook een beetje vies...

Gelukkig was de wijn best te drinken!

Overigens moet wel even worden vermeld dat het weer hier best aardig is hoor. Na onze berichten over regen kregen we wat reacties van bezorgde mensen die dachten dat het hier op z'n Nederlands herfst was of zo. Ja, het heeft een aantal dagen wel eens een buitje gedaan, maar dan wel bij zo'n 40 graden! Inmiddels zijn we allen (zelfs Jonas) aan onze tweede of derde huid toe, wegens ernstig verbranden en  vervellen.

Ook lopen we achter met het weblog, dat komt omdat we niet overal wifi hebben en ook omdat we het nogal druk hebben met vakantie houden. En foto's uploaden duurt zo'n 10 minuten per keer, dus daar wagen we ons maar mondjesmaat aan. Maar we blijven volhouden en houden jullie allen op de hoogte!

 

C U in Provo!

Reacties

annemieke A long time ago

wat een avontuurlijke vakantie!
leuk om alles mee te beleven.
blijf genieten
groetjes annemieke

Heddy (en Eric) A long time ago

Ha kampeerders, eindelijk tijd om alles bij te lezen. Niet sjlecht hoor wat jelui allemal beleven!!Reizen met zo'n bak van een camper,kampvuurtje maken, hamburgers, visje eten (niet zelf gevangen begrijp ik!), wijntje drinken temidden van die prachtige panorama's, zwemmen in een machtig meer en dan ook nog paardjes knuffelen! Geniet maar flink met elkaar en dikke kus uit Gouda.Mooie foto's!

Saskia A long time ago

Superleuk om mee te lezen met jullie avonturen! Wat n bakbeest van n camper, zeg.Lijkt me geweldig zo'n rijdend huis voorzien van alle gemakken, terwijl je prachtig natuurschoon rijdt! Ik hoop dat jullie t gevoel van vrijheid nog heeeeel lang vast kunnen houden. Grtz Saskia

Marlon A long time ago

That's life: kampvuurtje, bbq, marsmallows roosteren, 40 graden (oke 22 is ook goed :-)). Zo te lezen genieten jullie optimaal. Veel plezier nog.

Groetjes,

Marlon
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!