05-09-2012 : Dempster Highway

Door Arno Boxum - A long time ago

Dag allen,

 

Vandaag wakker geworden in Tombstone Mountain national park aan de Dempster Highway. Helemaal blij, want ook vanacht heeft Nathan de hele nacht weer lekker door geslapen. Hij heeft dus zijn ritme te pakken. Lekker voor ons allemaal. De botjes en gewrichten zijn weer een beetje losgekomen na een nacht rust na het gestuiter van gisteren over de Dempster. We laden de boel weer in, en gaan op pad. Aangezien het heel bewolkt is besluiten we een stukje te gaan rijden om te kijken of het weer verderop beter wordt. De mevrouw van de visitor info center in Dawson City zij dat het weer aan de Dempster achter iedere berg weer anders kan zijn, dus laten we daar op hopen.

 

We komen bovenop de berg met uitzicht op Tombstone Mountain... maar alles wat we zien: Veel wolken, weinig Tombstone ... Helaas. We besluiten nog een klein stukje verder te gaan. En jawel.. na inderdaad de volgende berg klaart het helemaal op. Wat we hier het komende 1,5 uur te zien krijgen is werkelijk adembenemend !! Wat een geweldige uitzichten. Bergen en dalen zover je kijken kunt ! Ongelovelijk wat een uitzichten. De weg is gelukkig ook (een stukje) beter geworden dus we besluiten tot half 11 door te rijden en dan om te keren. Rond half 11 komen we aan bij km 116 aan de Dempster. We vinden het erg knap van ons zelf dat we zover gekomen zijn! Maar het mocht de pret niet drukken, het was werkelijk prachtig en niet in woorden te omschrijven. We hebben een paar foto's op de site gezet voor jullie, maar daarin is echt niet te zien hoe groots en mooi het allemaal was. Denk zelfs op de video niet, maar gelukkig: Het zit in ons geheugen voor de rest van ons leven.

 

Na een bakkie (toch handig hoor zo'n camper: altijd alles bij de hand) gaan we weer terug richting Dawson City. Na een paar uurtjes hobbelen en bobbelen komen we aan bij het einde van de Dempster. Nu snappen we ook de stickers en kaarten die je daar kunt kopen met de tekst: Whe ride the Dempster Highway... and servived !! (vergeef de schrijf fouten ;). Weer op weg naar Dawson City, en we besluiten in Dawson lekker uit eten te gaan om deze geweldige dagen die we tot nu toe gehad hebben te vieren. De Canadese spare ribs en salades laten we ons wel smaken, evenals de wijn en de biertjes. Kortom: weer een enorm geslaagde dag.

 

We gaan met de Ferry de Yukon river over en slapen deze nacht in de Yukon River Campground. Oh ja!!! Voordat we het vergeten: Even een berichtje van Nathan voor jullie allemaal: blabla guh whe wha wha magaguh gaaalaughlaugh !!!!!! (vertaald uit het Nathan's: Ik heb mijn derde tandje !!! bovenin. Jeuiiii !!). Na het sprokkelen van wat hout zitten we te genieten bij ons heerlijke vuurtje als er opeens vlak voor onze neus een grote vos de bosjes uit komt zetten. Deze snel natuurlijk even op de film gezet (helaas: niet op foto).


Slaap lekker, en tot volgende keer !!!!

Reacties

jarno A long time ago

kijk aan nog een berichtje, gaat mooi zo. ben zeer benieuwd naar de mooie foto's. ik had op google street vieuw al gekeken heo het was op de dempster highway, en zag al dat het niet zo weg is dat het lijkt. weltrusten zo, en succe sverder. groeten xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!