aankomst San Francisco

Door G. Poel - A long time ago

De 23e eerst maar een stukje gereden met 5 slapende passagiers totdat we in een park noordelijk van Santa Cruz aankwamen. Hier toch nog even een groepje van 4 lopers gemaakt waarbij de oudste 2 een rondje Santa Cruz strand deden en de jongste een rondje of tig parkeerplaats ( maar dan wel echt snel). Santa Cruz leverde 2 skeltten van Walvissen van 15 en 27 meter (indrukwekkend!), het uitlopen van de parkeerplaats leverde een bergleeuw op ( bordjes gaven al aan dat je ze kon ontmoeten). De meisjes gingen toch wel snel weer terug, volgens hen zonder dat de leeuw hun gezien had...

Naar het noorden rijdend veel mooie natuur, met daarbij af en toe best pittige mist uit zee. Rond 1 uur passeerden we de stadsgrens van SF. Metten doorgereden naar de Golden Gate bridge en na het uitzichtpunt aan de andere kant van de GG bridge doorgereden naar het mooie plaatsje sausalito waar veel kunstwinkeltjes waren met daartussen eet en draink tentjes en souveniers. De kinderen deden de laatste aan, de ouders de eerste. Een nederlandse kunstenaar had hier een winkel vol prachtige bronzen beelden. Fotot's verboden, dus geen plaatjes.

Terug over de brug naar ons RV park. Dat is in SF volledig van beton achter het 49ér (footbal) stadion ofwel candlestick park. Een Amerikaan van 180kg runde de zaak daar. Voor 109 dollar had hij nog wel een stukje beton over. We wisten dat SF duur was (3e in de lijst na Moskou en ..?) en ontdekten dat dit ook voor camperen geldt. Vroeg gegeten want we moesten naar de Giants. Een heel mooi stadion dat met het zicht naar de Bay ligt en daardoor minder gevoelig is voor de mist die je toch af en toe  over zag drijven. Na de passagiers afgezet te hebben met de camper voor het stadion nog even een parkeerplek gezocht en nog net op tijd gevonden. Mee trimmend met alle SF dames langs de Bsy nog net op tijd in het stadion teruggekomen. Een leuke partij met natuurlijk tussen elke 2 innings een nieuw event voor het publiek. Teveel lueke dingen om even snel te schrijven, maar je ervoer hier Amerika in vele verschijningen incl de dame voor ons die net in haar stoeltje paste en om het vooroordeel te bevestigen startte met 2 Giant hotdogs te eten ( de rest van de bestelling is te lang voor deze blog!). De partij werd in de laatste inning nog geel spannend toen 5-0 veranderde in 5-3 en er 3!! nieuwe pitchers in 1 inning langskwamen. Met een dubbele uit eindigde het spel en zochten wij omze camper weer op via het trammetje en een behulpzame SF bewoonster. De campr was er nog en na een uurtje rijden over overvolle wegen en snelwegen weer geland op candlestick park. Een mooi dagje! 

 

Reacties

Truus Poel A long time ago

Jullie hebben vast een druk programma. Ik ben blij weer wat van jullie te horen. Gisteren kwam er een bericht over een aardbeving bij San Diego, niet ver van Mexico. Hebben jullie daar nog iets van gemerkt? Er is denk ik iets mis gegaan met het bericht over San Francisco. In ieder geval weet ik waar jullie nu zijn. Dat is het voornaamste. Jullie zullen wel moe zijn van zoveel nieuwe indrukken. Groetjes.

ank hersbach A long time ago

Nog niet de camper ingeleverd ?en overgestapt in een huurauto !
jullie kunnen wel een boek schrijven over jullie reis, ieder persoon zijn eigen belevenis, misschien word het wel een bestseller !!.
Leuk zo,n wedstrijd beleven in een super amerikaanse stad .
groetjes .

Ingrid A long time ago

Hallo allemaal
Leuk te horen dat jullie in SF zijn Ik heb daar familie wonen en die zijn nu in Nederland voor een paar dagen want jullie zullen generkt hebben dat bij de Amerikanen alles kort snel en hevig is!
Wel even een ritje met de Cablecart doen hoor dat is een must als je SF bezoekt
Veel plezier en ben nu al benieuwd naar alle verdere verhalen
Groetjes Ingrid
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!